Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Долу ръцете от Митко" , призова Асен Костов
"Долу ръцете от Митко" , призова Асен Костов

Призиви за съд на Ивайло Пенов, който нападна уличния търговец Митко, отправиха десетки пловдивчани, които се събраха на втори пореден протест в кв. "Капана". Десетки отново дойдоха да засвидетелстват подкрепата си за човека, който понесе кроше от собственика на едно от заведенията затова, че продавал чорапи.

"Долу ръцете от Митко", издигна плакат участникът в днешната акция Асен Костов. Събралите се отново хвърляха чорапи пред заведението на юриста, което и днес е затворено.

"Не вярвах, че такова нещо може да се случи в нашия град. Този побойник трябва да бъде съден и да си понесе наказанието", категоричен е Костадин Ненов. Иванка Петкова пък заяви, че такива хора нямат място в Пловдив.

"Този Пенов не показва никакво уважение към хората от нашия град. Това е възмутително. Трябва да си понесе наказанието", коментира и Стоянка Амбарева.

"Възмутен съм тази неправда. Често такива случаи се замитат под килима. Дано сега да не стане същото и виновникът да не бъде наказан", опасява се Иван Колев.

На протеста присъстваха и рокери, които изразиха своето възмущение от проявеното насилие над Митко.

Присъстващите призоваха прокуратурата по-скоро да излезе със становище относно инцидента.