Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Екзалтирани абитуриентки от ПГ "Ана Май" в Пловдив отброяваха от 1 до 12
Снимки Анелия Перчева
Екзалтирани абитуриентки от ПГ "Ана Май" в Пловдив отброяваха от 1 до 12 Снимки Анелия Перчева

Оглушителни звуци от вувузели и рев на мотори в центъра на Пловдив разтърсиха центъра на Пловдив тази вечер. Първите абитуриенти в града се събраха пред хотел "Тримонциум", където ще купонясват.

"1, 2, 3.....12", отброяваха момичета до прегракване. "Браво, добре викате", подкрепяха ги зяпачите отстрани.

Един след друг скъпи автомобили сваляха зрелостниците пред входа на хотела. Пред погледите на полицаи, които регулираха движението, някои висяха по прозорците и надуваха свирки. Двама абитуриенти без каски пък пристигнаха на мотори. Съпровождащите ги "братя на вятъра" въртяха гуми и вдигнаха страшна пушилка, закривайки цялата гледка на публиката към абитуриентите пред "Тримонциум".

"За нарушителите ще има глоби след баловете", коментираха униформени.

Санкциите обаче явно не стряскаха екзалтираните младежи.

"Много сме щастливи, че успешно приключихме с училището. Матурите не бяха трудни, сигурно сме се справили. Възнамеряваме да учим детска педагогика", казаха Десислава Недялкова и Димитрия Конова от професионалната гимназия по облекло "Ана Май". Те разказаха, че са си купили готови рокли. И двете са предпочели стил "принцеса". Родителите им платили за тях 500 и 600 лв.

"Моята рокля пък струва само 200 лева. Взех си я от пазара в "Столипиново". Никъде не пише, че е оттам. Защо трябва да даваме толкова пари за една вечер", заяви тяхна съученичка.

Повечето абитуриентки бяха заложили на рязани бродерии и дантели. Младежите пък се кипреха с вталени костюми, като преобладаваха черният цвят и бордо.

Силна агитка на абитуриент от с. Житница разпъна знаме с надпис "Житница поздравява останалата част от света".

Баловете в Пловдив продължават до 26 май.