Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов

Без ясното признаване на българските корени, българската идентичност и език на населението в миналото България няма право на отстъпки.

Тази позиция изрази във фейсбук председателят на ВМРО Красимир Каракачанов по повод предстоящите днес срещи на президента Радев с европейския комисар по разширяването Оливер Вархей и на португалския външен министър Аугусто Силва.

За нас от ВМРО е ясно, че предложенията, които те носят, не са нищо ново. Това са постулати, повтаряни методично от политиците в Скопие, това са изкривени неверни тези, които България отхвърли още миналата година.

Ето защо ние сме категорични, че никакви компромиси не трябва да се правят от българска страна, заявиха от ВМРО.

Никакви нови „креативни“ предложения, които не отговарят на всяка от точките на Рамковата позиция на България от ноември 2019 г., подкрепена с Декларация на Народното събрание, не могат и не следва да бъдат приемани, категоричен е Каракачанов. 

Никакви едностранни декларации или обещания на Скопие, които не са обвързани с ясни механизми за проследяване, изпълнение и санкции, не бива да бъдат залагани в самата преговорна рамка. Следователно те не могат и не следва да бъдат приемани, допълни той.