Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Майко мила! Откъде разбрахте?”, попита шокираната Надя, провокирана от испанските медии

Футболистът печели легендарния си прякор след феноменално спасяване на дузпи, плаче при раздялата с любимия тим

Eдва ли футболните фенове някога ще забравят онази страстна целувка между вратаря на националния отбор на Испания Икер Касияс и репортерката Сара Карбонеро през 2010 г.

Романтичната сцена се разигра минути след като "Ла Фурия Роха" завоюва първата си световна титла по терените на ЮАР. Това стана след драматична победа с продължения над Нидерландия с 1:0. Репортерката, която стражът целуна, не бе случайна - това бе неговата приятелка. За съжаление на милионите фенове на Икер подобен момент едва ли ще видят някога отново, тъй като двамата официално се разделиха през тази година. Красавицата и легендата на "Реал" (Мадрид) прекараха заедно 12 години в луда любов, от която имат двама сина. Медиите в Испания веднага атакуваха вратаря как може да остави своята любима в толкова труден момент. Спортната журналистка е болна от злокачествен тумор. Самият Касияс, който

след дни навършва 40 години,

прекара инфаркт преди две години. Мнозина допускат, че всички тези здравословни проблеми по някакъв начин може да са се отразили на съпрузите, които от месеци живеят в съседни къщи в баровския район на Мадрид - Позуело де Аларкон. Въпреки че близки на бившия капитан на Испания и Сара отрекоха тяхната раздяла през март, самата журналистка отказа да коментира новината. "Няма да кажа нищо", заяви тя пред свои колеги, които я причакаха пред училището на синовете й Мартин и Лукас. Изглежда обаче, че слуховете се оказаха истина и любовната история между Касияс и Сара вече е в историята. Според една от най-популярните версии причината за раздялата е красива българка, която от известно време имала връзка със световния и европейски шампион.

В тв прeдaвaнeтo Sаlvаmе пo "Тeлecинкo" бе съобщено, че 29-гoдишнaтa

Нaдя Aлeкcaндрoвa е завъртяла главата на известния вратар

още през 2019 г. Cпoрeд мeдиитe на Пиренеите cънaрoдничкaтa ни рaбoти в cфeрaтa нa aвтoмoбилния бизнec. От телевизията дoри нaмирaт тeлeфoнa нa бългaркaтa и й звънят дирeктнo в eфир. Кoгaтo Aлeкcaндрoвa се обажда, тя изпaдa в шoк, нo нe зaщoтo зaмecвaт имeтo й c тoвa нa Икeр Кacияc, a зaщoтo oт въпрocнaтa мeдия ca рaзбрaли зa oтнoшeниятa им. "Откъде научихте - пита потресена Надя. - Майко мила! Малцина знаеха за това! Той ми има доверие. Страхувам се как ще реагира. Отношенията ни са сложни. Много сме близки и се нуждаем един от друг. Заедно сме от две години и беше много трудно да запазим тайната."

Надя обаче е категорична, че няма никаква вина за провала на брака на знаменития вратар. Отрича и че тя е причината за раздялата на Касияс и Карбонеро.

Покрай целия скандал с раздялата със Сара легендата на испанския футбол бе сполетян от нова беда.

Икер бе приет

в болница

след нови проблеми със сърцето. Според медиите големият спортист е посетил лечебното заведение със свой приятел, като е ходел, без да го придържа, а след необходимите изследвания е напуснал клиниката. Няколко дни по-късно един от най-обичаните играчи на "Реал" (Мадрид) публикува в социалните мрежи своите отговори на нападките, които се сипят към него.

"Като се имат предвид новините, публикувани през последните седмици, аз съм принуден да дам това изявление с намерението да изясня различни аспекти, свързани с личния ми живот и този на семейството ми - започва той. - Медийният тормоз, на който сме подложени както семейството ми, така и аз лично, ни причиняват непоправими щети.

Бих искал да подчертая, че раздялата ни беше приятелска и в изявлението, с което излязохме със съпругата ми, искахме медиите да се отнесат с уважение към нашите деца. За съжаление, това не се случва и сме подложени на постоянен тормоз. Писна ми да виждам различни хора, които измислят истории, свързани с мен. Затова взех решение, че моите адвокати ще инициират съответните съдебни дела, насочени към онези, които разпространяват напълно невярна информация, и те ще трябва да докажат в съда.

Различни списания разпространиха новината за здравословното ми състояние, което предполага, че отново съм с диагноза, която вече преодолях. В случая това беше обикновена алергична атака.

Настоявам, че всички твърдения и невярна информация, които се генерират за мен, ще трябва да бъдат доказани през

следващите

месеци в съда."

Повечето фенове обаче свързват испанеца не с драмите около любовния му живот, а с феноменалната му футболна кариера, която го превърна в истинска легенда на играта. Икер Касияс е роден и израсъл в Мадрид, като от дете тренира любимата игра в отбора на сърцето си - "Реал" (Мадрид). Дебютира за мъжете на "кралския клуб" едва на 16 години в мач от Шампионската лига срещу норвежкия "Розенборг". През 1999 г. става световен шампион за младежи до 20-годишна възраст с Испания, а само година по-късно, все още тийнейджър, Касияс се превръща в най-младия вратар, спечелил финал на Шампионската лига. Постижението му е още по-убедително, като се има предвид, че това се случва само четири дни след като е навършил 19 години.

На "Стад дьо Франс" в Париж "лос бланкос" разбиват "Валенсия" с 3:0 в изцяло испанския финал и вдигат осмата си купа от турнира. Седмици по-късно Икер Касияс е избран за титулярен страж на вратата на Испания на Евро 2000, където тимът отпада на четвъртфинал от бъдещия победител в надпреварата - Франция. Следва шампионски сезон в Ла Лига за "Реал", а освен титлата отборът триумфира и със суперкупата на страната. Макар и съвсем млад, Касияс се превръща в истински символ на гранда от Мадрдид, както и на националния отбор. През 2002 г. навръх 100-годишния юбилей на "Реал" отборът

отново печели Шампионската лига,

като този път Икер влиза като резерва в 68-ата минута. За него обаче най-доброто тепърва предстои.

На световното първенство по терените на Южна Корея и Япония през същата година с изявите си той си завоюва прозвището Свети Икер. Касияс се превърна в истински герой, след като спаси две дузпи срещу Ирландия и собственоръчно класира "Ла Фурия" на четвъртфинала. Там отборът отпада от Южна Корея, но негово спасяване попада в топ 10 на всички времена. Следват нови успехи с "Реал", като Икер печели титлата на Испания съответно през 2003, 2007 и 2008 г. Именно през последната година

той става и капитан на националния отбор

и е с огромна заслуга за спечелената евротитла по терените на Австия и Швейцария. Касияс отново доказва, че е майстор в спасяването на 11-метровите удари, в четвъртфинала срещу Италия.

Две години по-късно на мондиала в ЮАР легендарният вратар не допуска нито един гол в своята врата на елиминационната фаза и гордо вдига и световната купа. Следва първи успех за Икер в турнира за купата на краля през 2011 г., на следващата година капитанът с "Реал" (Мадрид) става шампион с рекордните 100 точки в Ла Лига. Два месеца по-късно той отново триумфира на европейското и отново не допуска гол в елиминационната фаза на турнира.

Един от най-любимите и дългоочаквани моменти в клубната му кариера обаче е през 2014 г. "Реал" печели финала на Шампионската лига драматично след продължения срещу градския съперник "Атлетико" (Мадрид). Купата се оказа първа за отбора след 12-годишно чакане и 10-а юбилейна и съвсем логично вратарят

не успя да сдържи сълзите си от радост в края на срещата.

Така след 18 трофея с "кралския клуб" приказката на легендарния Икер Касияс в "Реал" приключи през 2015 г., а финалната пресконференция на играча трогна всички. Той се опита да започне да говори, но на втората дума се разплака. Чак след продължителни аплодисменти събра сили за финалната си реч за любимия отбор.

Касияс завърши кариерата си в португалския гранд "Порто", където също стана шампион, но завинаги ще бъде запомнен като един от най-великите играчи на мадридския колос.