Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Потресаващи кадри с единия от атентаторите в Казан бяха показани в социалната мрежа Телеграм.

Това са видео минути след залавянето на стрелеца, който извърши нападение в местно училище и причини смъртта на ученици и учители.

19-годишният стрелец от Казан Илназ Галявиев крещи и нарича себе си „бог“: „Преди около два месеца разбрах това. В мен се събуди чудовище, започнах да мразя всички, винаги мразех всички," цитира думите му руският вестник “Коммерсантъ“, цитиран от агенция "Фокус".

„Аз осъзнах, че съм Бог. Просто разбрах това, но не изведнъж, преди два месеца. През лятото у мен започна да се пробужда чудовище. Аз започнах да мразя всички. Аз винаги мразех всички. Още повече започнах да ги мразя!“ – е заявил младежът пред органите на реда.

Илназ Галявиев е учил в казанския колеж „ТИСБИ“ и през април е бил изключен поради отсъствия, пише “Новое время“. Според вестник РБК той е описан там като "тих и неконфликтен ученик", който "винаги е изглеждал спретнат и се е отнасял с уважение към съучениците и учителите". Но от януари той не се появявал в колежа и е спрял да поддържа връзка с груповия си ръководител. Не се е явил за защита на производствената практика и на три държавни изпита.

Нападателят е получил разрешение за огнестрелно оръжие на 28 април, заяви депутатът от Държавната дума Александър Хинщайн. Става дума за пушка Hatsan escort PS.