Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цар Борис III с Адолф Хитлер
Цар Борис III с Адолф Хитлер

Шокира Химлер, като му казва къде да търсят Мусолини

Любомир Лулчев започва редовните си срещи с царя през 1923 г., когато Дънов му поръчва да бъде негов "говорител" в двореца. Той приема това като начин да "служи", но до Учителя пише, че

“политиката ни е отвратителна, а тая работа ми е гнусна”

Струва си да се отбележи, че Петър Дънов не е проявявал интерес към директни контакти с царя, но го е смятал за "духовно издигнат човек". Вероятно затова той изпраща при него офицера Лулчев, за да му повлияе в името на новата култура на любов, братство и хармония. Силата, която движи живота, според него е любовта и по-мощно от нея няма. Дънов и Лулчев се надяват по този начин да възродят България като център на ново духовно поле, подобно на онези, създадени някога от Орфей, Кирил и Методий и богомилството. Учението на Дънов разглежда Бог като триединство на великите принципи на любовта, мъдростта и истината.

Според Учителя именно любовта е единственото нещо, което осмисля човешкия живот. Не обикновената човешка любов, а онази, която внася идеали в душата ни, която заставя сърцето да чувства правилно, умът да мисли право и волята да действа разумно. Според запазени документи на

Лулчев целта, която преследва Дънов

- да се създаде нов социален модел, остава нереализирана.

Цар Борис III невинаги споделя своите намерения с Лулчев. Съветва се с него цели 20 години, макар и не постоянно, по-скоро за да получи потвърждение за плановете си. Той повече се интересува от медиумните и окултните препоръки на своя приятел и не толкова, за да съобрази своята политика с неговите съвети.

Лулчев прави хороскопи, открива подземни руди

и води.

Използван е и от германците, за да бъде открито местоположението на Мусолини след падането му от власт в Италия на 25 юли 1943 г. Тайно е отведен в Германия и на 13 август, петък, всички са събрани в огромна заседателна зала. Пред 200 ясновидци, гадатели, магове Химлер обявява: "Търсим изключително важна личност! Трябва да установите контакт с нея и да откриете къде е".

Настъпва тишина. След 5-6 минути Любомир Лулчев прошепва едва чуто, но райхсфюрерът чува ясно: "Мусолини... Вие търсите Мусолини... Влизам в контакт с него... Бои се..."

Химлер е впечатлен. "Можете ли да установите местонахождението му?" - пита германецът. Лулчев иска да остане сам, райхсфюрерът го отвежда в светая светих на духовния център - олтара си. Пред картата на Европа Лулчев затваря очи и поставя ръка на нея - движи я. По едно време спира. "Тук!" - отсича той. Пръстът му сочи планинска местност в Италия.

Надареният с паранормални способности авиатор неколкократно спасява живота на цар Борис III с предупрежденията си. През пролетта на 1925 той

подсказва на царя, че се готви атентат срещу него

По време на взрива в църквата "Света Неделя" на 16 април 1925 г. по настояване на своя съветник Борис отива на погребението на двама загинали пилоти и това спасява живота му.

Връзката с царя се усилва още повече, след като ясно виждащият го предупреждава за покушението, което се готви срещу него в Искърското дефиле през 1936 г. Царят оцелява благодарение на факта, че сам кара колата си, а шофьорът му седи до него. Похитителите стрелят по предполагаемото място на монарха и убиват шофьора. Благодарение на подобни случки авиаторът става постоянният съветник на цар Борис. Отношенията им се подобряват след този случай, срещите стават периодични и зачестяват. Двамата държат те да се провеждат тайно и в редки случаи в присъствието на други лица.

Офицерът съветва Борис III да уволнява корумпирани министри и съдейства за назначаване на честни хора, като прави препоръка по снимката или почерка на непознатите кандидати. Той прокарва закони за равноправието на жените в гласуването, за създаване на родилни домове, за помиряване на труда с капитала. По негова идея в училищата се провежда утринна гимнастика.