Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Татяна Дончева
Татяна Дончева

Най-приемливо е да се даде подкрепа на правителство с мандат на „Има такъв народ“, но партията на Слави Трифонов не е показала желание да състави кабинет. Това каза пред bTV членът на „Изправи се! Мутри вън!“ и зам.-председател на Народното събрание Татяна Дончева. По думите ѝ подкрепата на тяхната политическа сила зависи от състава на предложеното правителство. „Ако съставът е твърде артистичен, ако сценаристите се наредят в Министерския съвет, ще се замисля дали това ще им е по силите. Партията на Слави Трифонов не е показала по никакъв начин желание да осъществи мандата и състави правителство“, каза Дончева.

Председателят на „Движение 21“ каза още, че си представя следващият кабинет да бъде с личности, експерти в съответните ресори. „Избирателите очакват политиците да не им прехвърлят собствените си проблеми.

Избирателите дадоха ясен знак, че искат промяна, но дадоха доверието си така, че да е трудно осъществимо съставянето на кабинет. Социологическите проучвания показват, че над 60% не искат предсрочни избори“, заяви Дончева.