Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сграда на парламента
Сграда на парламента

Предложението не намери подкрепа още на първо четене в правната комисия към парламента

Предложението на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" партийната субсидия да стане 1 лв. на глас бе отхвърлена от депутатите още на първо четене в правната комисия към парламента.

Така една от основните каузи на партията не намери реализация в 45-ото НС. Срещу законовата промяна гласуваха от ДПС, БСП и "Демократична България". От ГЕРБ и "Изправи се! Мутри вън!" се въздържаха.

Като "нон сенс" и абсурдна идея определиха идеята на "Има такъв народ" от ДПС и БСП. "Всичко под 10 лв. е равно на 0 лв", каза Хамид Хамид от ДПС и заплаши, че ако се приеме на първо четене намаляване на субсидията, от движението ще внесат текст тя да стане 0 лв. на глас.

"Всички политически партии излизат на тезгяха. Партиите се финансират от държавата по прозрачен начин. Тези пари се харчат за политическа дейност", каза Филип Попов от левицата. Партиите може да се финансират дори от терористична организация, предупреди той и подчерта, че политическите сили може да влязат в зависимост от икономически кръгове.