Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Представители на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" на консултация с президента Радев
Представители на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" на консултация с президента Радев

Утре ще се насрочи първото заседание на комисията за ревизия на управлението на Борисов

Радев към Манолова: Вляхте в парламента нова енергия, дори страст

Парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" ще подкрепи само правителство предложено от партиите на протеста, към които спада тя както и "Има такъв народ" и "Демократична България". Това заяви по време на консултациите на "Дондуков" 2 шефката на групата Мая Манолова.

Пред президента Радев тя за пореден път подчерта, че няма да дадат подкрепата си за правителство на ГЕРБ. На 4 април народът даде вот за промяна, каза още Манолова.

Кабинет на промяната, така Манолова описа правителството, което биха подкрепили от нейната парламентарна група. Тя не изрази очаквания евентуалният трети проучвателен мандат да бъде връчен на "Изправи се! Мутри вън!", защото е най-малката парламентарна сила с 14 депутати. "60% от българите очакват стабилно правителство. Подкрепяме вашата декларация за формиране на правителство, спокойно и с отговорност", каза Манолова на Радев.

4 са приоритетите на "Изправи се! Мутри вън!", обясни Мая Манолова. Първият е свързан с умелото управление на епидемичната криза и изграждането на нов ваксинационен план. Вторият приоритет е за незабавна икономическа подкрепа за бизнеса, гражданите и уязвимите групи, какъвто законопроект вече внесе парламентарната група в първите дни на 45-ото НС. 

Третият приоритет е свързан с очакването на гражданите за стабилно парламентарно мнозинство, а на четвърто място хората очакват стабилен кабинет и в условия на криза, каза още Манолова.

Утре - 20 април ще бъде насрочено първото заседание на комисията за ревизия на управлението на Борисов в последните 10 г., каза пред президента още Мая Манолова. Комисията бе формирана в петък с подкрепата на всички партии в парламента по идея на самата Манолова.

Една голяма част от българите на протеста, търсещи по-голяма социална закрила, намериха представителство във ваше лице в българския парламент, каза пък Радев на представителите на "Изправи се! Мутри вън!", сред които бе зам.-шефката на парламента Татяна Дончева и депутатът Николай Хаджигенов.

"Вие вляхте в парламента нова енергия, дори бих казал страст. Това е добре, защото дебатът трябва да се води там, където му е мястото българския парламент", добави още Радев.