Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Част от новоизбраните Народни представители все още не са разбрали че предизборните дни на площадни митинги, са в историята!

Популисткото предложение за "Ревизия на управлението на Бойко Борисов" в този си вид е практически неприложимо. Моето уважение към Мая Манолова за желанието и за прозрачност на бившето управление, но не става ясно за мащабите на проверката.

Задавам въпроса към Депутатите, КОЕ ПО-ТОЧНО ЩЕ СЕ РЕВИЗИРА? Отделни министерства, или всичките!? Ще включва ли проверката и на Агенциите и Комисиите? Как ще се организира проверката? Такава проверка не може да бъде извършена само от Комисия към Народното Събрание, поради мащабността и изискването за много юристи и специалисти.

Как ще бъде извършена проверката при съществуващата администрация, която едва ли ще представи всички документи за ревизия?!

"Внасят се законопроекти" в деловодството на НС... Не коментирам спазен ли е правилникът за работа на НС. Това да прецени новото ръководство, начело с новия председател на НС. Става дума, че от "внасянето" до "приемането" на проектозакони има огромна разлика. И нека популистите не залъгват избирателите с "революционните" си действия.

Особено трогателно е съобщението за внасянето на проект за нова конституция! Много моля, приберете се от площадите!!!

Отворете главата в конституцията, как се променя или приема нов основен закон! Какви са възможностите това да стане с наличността на 15 партии в 45-о НС!

Не коментирам състава на парламента. Той е такъв, какъвто Избирателя е сътворил. Но не виждам тази група от авторитетни юристи с които може да се приемат нови закони или поправят съществуващите. Няма Джеров, Соколов, Панайотов, Вълчев, Герджиков, Близнашки, Корнезов и т.н. Едва ли по-опитните Мая Манолова или Татяна Дончева могат да направят правна "революция".

Говори се на висок глас за Реформа в Съдебната власт! Откакто се помня в политиката, все се говори за Реформи! Все се сменяха Главни прокурори, Шефове на съдилища, Съдебен съвет... Какъв е резултатът?

Докато няма Реформа в съзнанието, морала, образованието-ЗАБРАВЕТЕ!

Дотогава ще се избират популисти, които след като вземат властта ще поставят личния пред обществен интерес! И отново и отново ще следват "захаросани" обещания...

От фейсбук