Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Видяхме крайъгълният камък на формацията на Слави Трифонов - мажоритарните избори да бъде оставен встрани. С практически аргументи. В същото време ми направи впечатление едно предложение за законодателна промяна - за избор на ЦИК, каза в "Панорама" по БНТ социологът Боряна Димитрова.  

Предложението - твърде интересно, е вместо от парламента, ЦИК да се избира, назначава с указ и по предложение на президента и по процедура, избрана от президента.

Тази ЦИК ще проведе следващите президентски избори. По Станиславски, ако в първо действие има пушка, в трето тя трябва да гръмне. Дали с това дребно на пръв поглед предложение за промяна не се тестват обществените и политическите нагласи за повече и по-силни президентски правомощия. Оставяйки встрани мажоритарните избори, дали не се цели засилване на правомощията на друга мажоритарна фигура - президента. Това би било поврат. Хубаво е да гледаме с по-внимателно око на различните жокери, които ни подава този безспорно интересен парламент, каза Боряна Димитрова.