Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и шефът на "Метрополитен" ЕАД проф. Стоян Братоев разглеждат новите станции в "Овча купел".
СНИМКИ: АДЕЛИНА АНГЕЛОВА, Столична община
Столичният кмет Йорданка Фандъкова и шефът на "Метрополитен" ЕАД проф. Стоян Братоев разглеждат новите станции в "Овча купел". СНИМКИ: АДЕЛИНА АНГЕЛОВА, Столична община

На 24 април пускаме за движение 4-те км на третата метролиния през „Овча купел“. С тях присъединяваме един от големите райони на София към метромрежата, а гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден. Това съобщи във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Изградихме цялата третата линия на метрото от 2016 до 2021 г. – за по-малко от 5 години нови 12 км – от „Подуяне“ през „Оборище“ и центъра, през „Красно село“ и „Овча купел“ до Околовръстния път при „Горна Баня“. И сме готови да продължим. Затова очаквам максимално бързо новият парламент и правителство да продължат процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост и внасянето му в Европейската комисия, тъй като в него заложихме средства за разширенията на третата линия на метрото – по бул. „Владимир Вазов“ и през „Слатина“. Тези участъци се очакват от хиляди хора и имаме готовност още тази есен да започнем строителството на 3-те км в район „Подуяне“", обяснява Фандъкова.

Тя напомня, че вече стартираха обществените обсъждания за изменения на общия устройствен план за разширенията на метрото от Военна академия „Г. С. Раковски“ през „Гео Милев“ и „Слатина“ до „Цариградско шосе“ и от „Младост 3“ до Симеоновския лифт, които продължават и през следващата седмица.

Към поста си Фандъкова е добавила и поздрав с парчето Nothing else matters на любимата й група Metallica - тя носи тяхна тениска при проверката на новите станции.