Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Христо Иванов
Христо Иванов

Преди изборите много ясно казахме, че в никаква конфигурация и никакъв състав на кабинет на ГЕРБ не можем да подкрепим. Изрично казах, надявайки се да спестя на иначе моя добър познат Даниел Митов унижението да го изтикат напред като славен човек, че няма да подкрепим такъв вариант, в който ще намерят някой иначе приличен човек, какъвто Даниел несъмнено е, ще го изтикат напред като параванче, зад което да се скрият, и да се надяват да продължават както досега. Такава схема по никакъв начин не можем да подкрепим.

Това заяви Христо Иванов от "Демократична България" по повод номинацията на Даниел Митов от ГЕРБ за премиер на предложено от тях правителство.

Борисов се опитва да се прави на Доган. И това, както е казал философът, ще се превърне във фарс, каза още Иванов.

Запитан дали трябва да има правителство на всяка цена, Иванов отговори: Нищо не трябва да има на всяка цена, но е важно да положим добросъвестни политически усилия да излъчим кабинет, който има ясна програма, ясен ресурс да направи онези промени, които гражданите очакват от нас и кризите налагат. Ако това се окажело невъзможно, изборите били естествен изход от безизходица. Но нашата нагласа е да положим усилия да има такъв кабинет, допълни той.

Иванов не пожела да отговори на въпроси дали се водят разговори с "Има такъв народ".

Ние имаме ресурс за управление - експертен, политически и програмен, но избирателите се произнесоха, отговори Иванов на въпрос дали "Демократична България" ще предложи кабинет, ако президентът им връчи третия мандат.

Иванов обяви, че "Демократична България" ще търси подписи за техния проект за промяна в конституцията. Приоритет ще е и Планът за възстановяване и устойчивост, който трябвало да претърпи необходими промени.