Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Трябва да бъдат отменени мерките АТАНАС МАНГЪРОВ

Не можа да стигне до съзнанието на хората онова, което говорих, обясни доц. Мангъров пред Би Ти Ви неуспеха си на вота от 4 април. Според него трябва да се върнем към нормален живот и да бъдат отменени мерките, защото починалите у нас сега са с 16 000 повече в сравнение с миналата година, а конкретно от COVID в тази група жертвите са 7 000.

Партия АБВ има над 14 000 гласа, разчитах на 20 процента, защото толкова е делът на разумните хора в България, но не се получи, каза още Мангъров.

Мерките тук не бяха най-строгите в сравнение с други страни в Европа. Но медицинската част на управлението на кризата стояха хора, които в повечето време не бяха в час.

Все още съм началник на COVID отделение. Не симпатизирам на никоя от новите партии, които прескочиха бариерата.
В момента сме във фазата на постепенно затихване на поредната коронавирусна вълна, каза още доц. Мангъров. Не съм епидемиолог, за да оглавявам Националния оперативен щаб, но съм против да го оглавяват хирурзи, микробиолози и всякакви други специалисти, различни от епидемиолози. Според него Мира Кожухарова е подходящият човек за поста.

В болниците има много хоспитализирани, моето отделение е пълно, но не препълнено. Мерките трябва да бъдат разхлабени, затягането им не води до подобрение.

Винаги сме били на челните места по смъртност, защото не спортуваме, не се храним адекватно, злоупотребяваме със себе си - след тежък работен ден на салатка и ракийка, заради което сме и със наднормено тегло.