Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

47-годишен мъж бе осъден по повдигнатото му обвинение за набиране и транспортиране на просяци в чужбина. С.Щ. е наказан на три години лишаване от свобода след одобрено от Районен съд - Ловеч споразумение, сключено между Районна прокуратура - Ловеч и защитника на обвиняемия.

Обвиняемият е признат за виновен за това, че в периода от 17.05.2016 г. до 22.09.2016 г. в с. Бъркач, обл. Плевен и в гр. Угърчин, обл. Ловеч, при условията на продължавано престъпление, в съучастие, като съизвършител със С. М., набирал, транспортирал и превел през границата на Република България на територията на Република Франция четирима души с цел просия.

С.Щ. им обещавал да получават половината от заработените чрез просия пари. След това ги изакарал с лек автомобил през ГКПП "Калотина" до град Тулуза, където трябвало да започнат да просят.

За извършеното престъпление С.Щ. бе осъден на три години лишаване от свобода, изпълнението на което на основание чл. 66 ал. 1 от НК бе отложено с изпитателен срок от пет години.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.