Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

АТАНАС АТАНАСОВ
АТАНАС АТАНАСОВ

 ГЕРБ нямат никакъв шанс да съставят правителство, защото са изолирани политически заради корупцията им, Сега Слави Трифонов е на ход и ние бихме имали готовност, ако бъдем поканени за преговори, да обсъдим по какъв начин да бъде сформирано правителство, за да бъде отстранен Борисов. Когато създадохме "Демократична България", това беше приоритет – да се премахнат корупционните практики. Това каза съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов в ефира на "Тази сутрин" по Би Ти Ви.

Към настоящия момент се борят две тенденции – анти ГЕРБ парламент или предсрочни избори, не знам коя ще спечели и това е по-важният въпрос, каза Атанасов. А на въпрос дали биха участвали в правителство, подкрепено от БСП или ДПС, генералът отговори, че едно е политическа сила да даде подкрепа, друго е да участва със свои министри. Няма да преговаряме с БСП и ДПС, но ако те подкрепят наше правителство, това е техен избор. Ние бихме участвали в правителство с ясна антикорупционна програма, кой ще гласува в НС за него е друга тема. Днес проблемът не е ляво или дясно, а борбата със статуквото, изтъкна ген. Атанасов.

ДБ ще се бори да спаси парламентарната република и парламентът да е основният орган, който управлява прозрачно. Ако сформираме правителство, ще започнем незабавни преговори със суверена на Северна Македония за изясняване на историческото ни минало, за да им дадем зелена светлина да се приобщи към Европа, каза още той.