Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Колегата Слави Трифонов да поеме отговорност и да прави правителство

За да има стабилност сме готови да дадем 10-20 депутата да подкрепят правителство. Това каза Бойко Борисов по време на съвещание с министрите. Той сподели с тях своите виждания какво ще стане с парламента, правителството и развитието на държавата. 

Да започнем с честита победа. Като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безпорния успех, който всички вие постигнахте. За съжаление колегите от Патриотичния фронт се разединиха, иначе щяха да са в парламента със сигурност, каза Борисов.

С чест и гордост можем да кажем, че сме изпълнили всички ангажименти, които сме поемали през тази година. Затова ние с нашия опит и с 10% пред следващия, убедителна победа, сме длъжни заради нашите избиратели да предложим вариант за управление, добави той. 

"Огромна безотговорност от другите политически партии. Дори някои стигат до там, че след като похарчихме 160 млн. И завчера свършиха изборите, изпитват желание за още избори. Ние с удоволствие ще се явим и на такива, но какъв е ефектът от това. Ефектът е, че освен парите, които ще се загубят, времето, което ще се загуби, в момента пандемията не е отшумяла. Ние като парламентарна република ни трябва работещ парламент. Резултатите дори да с процент повече или по-малко, не е сигурно как ще се развият нещата. Особено бизнесът, особено работещите хора, ще видят тяхната безотговорност и страх, защото е много удобно и лесно да критикуваш и да намираш кусури. Ето сега анти-ГЕРБ, анти-СДС, анти-Патриотичен фронт. Има прекрасна възможност за парламент с много стабилно мнозинство. Имат предостатъчно в момента да правят 200 гласа. Ако не го направят, това означава, че те искат да хвърлят държавата в хаос, искат да показват, че не са способни да управляват. Това, мили колеги опоненти, ще ви се върне в обратен знак на изборите", каза още Борисов

"В момента избирателите са ви дали прекрасна възможност. Ние, които управлявахме 4 години, дадохме възможно най-добър резултат - пета поредна победа на избори и 14-а общо. И заради тези, които са гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили. Тяхната игра вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Оттук нататък колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност. Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще дойде той наред. Най-колегиално го моля да почне да си правят състава на правителството. Това е много тежка, сложна задача и изисква определено време. Така че да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно за нещо съм готов да им дам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. Аз си обичам държавата, искам бизнесът да се чувства спокоен. Аз ясно съм казал - изкарвам си мандата, партията се представи прекрасно след толкова години управление. Партиите в опозиция се сринаха", добави той. 

"Аз ви благодаря за работата, за всичко, което сте направили. Ако толкова им се вижда тежка политическата обстановка, ако толкова няма решение, новите избори не са решение. Въобще не ни е страх, партията е в прекрасна форма. Ето ви решение - нали всички говорехте за Велико народно събрание - събира се то сега, нека Радев 

Очаквайте подробности.