Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

10-годишният Ангел от пловдивското село Найден Герово, който вчера се е удавил в напоителен канал, е искал да измие калните си обувки в него. Събул ги е, но се подхлъзнал и паднал във водата. Започнал да се дави и да вика за помощ. Свидетел на страшната сцена станал неговият приятел връстник, с когото били заедно на канала. Двете деца отишли там, за да си играят и да хвърлят камъни и пръчки, научи 24plovdiv.bg.

След като Ангелчо паднал, другото момче се изплашило и хукнало към селото. Разказало на родителите си какво се е случило и група от Найден Герово тръгнала към съоръжението, за да провери дали е истина. Като видели обувките на Ангел, хората се обадили на полицията. Сигналът е подаден около 17 часа.

На място бързо пристигнал голям екип от пожарникари, униформени и служители на Гражданска защита. Жители на Найден Герово пък с джипове и кросове мотори също се включили, тъй като каналът е дълъг - започва от язовир Тополница и свършва до яз. Пясъчник.

Безжизненото тяло на Ангел е открито час и половина след инцидента на 5-6 м дълбочина. Заради обилните валежи в каналът е бил пълен. 

Майката на Ангел има още 5 деца и е бременна. При изваждането на трупа на сина й припаднала.

В Найден Герово са потресени от нещастието, сполетяло семейството. Местните са забранили на децата си да припарват до канала.