Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Само за денонощие криминалисти от ОД МВР-Ловеч и РУ-Луковит, под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч установиха и задържаха жител на с. Бежаново, причинил смъртта на свой съселянин.

Убиецът е 53-годишен и е задържан за срок от 72 ч. с прокурорско постановление, за умишлено причинена смърт, блъскайки с кола 51-годишен мъж, вечерта на 3 април.

Инцидентът стана в късните часове на събота, когато в селото се вихрел мощен запой. Почерпката била по повод закупуване на къща. Около пияните възрастни щъкали множество дечурлига и вдигали олелия. Някой направил забележка на едно от тях, то пък веднага се оплакало на своите.

Разярени от голямото количество погълнат алкохол мъже веднага наскачали да търсят сметка на сътрапезниците си и се разразил масов бой. В кютенето участвали повече от 10 души. Точно тогава отнейде се появила кола и блъснала 51-годишен участник в мелето - от удара той издъхнал.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия и последвали процесуално-следствени действия, извършени от ловешките криминалисти под надзора на прокуратурата, било установено, че загиналият при масовото сбиване мъж е бил блъснат от лек автомобил с плевенска регистрация. След инцидента водачът се укрил, потулил и превозното средство, но по-късно бил открит и задържан.

По случая е образувано досъдебно производство и разследването продължава по ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч.