Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стойчо Стойчев
Стойчо Стойчев

Резултатите от днешните избори показват, че трудно ще се състави коалиция, "като по-скоро ГЕРБ, които първи ще получат мандат, да тръгнат на вариант за правителство на малцинството, което да търси широка парламентарна подкрепа за себе си". Това коментира политологът доц. Стойчо Стойчев.

Той уточни обаче, че "такова правителство на малцинството, за да "мине" в парламента, то трябва да бъде технократско и експертно, и министър-председател да не бъде Бойко Борисов, а някой друг". Ако този вариант се реализира, това означава, че подобно правителство би могло да събира подкрепа, по принцип, от много парламентарни групи едновременно", каза доц. Стойчев.

"От поведението на партията на Слави Трифонов ще зависи дали ще има формирано правителство, с едно изключение, голяма коалиция", коментира политологът доц. Румяна Коларова.

Социологът Андрей Райчев заяви, че "Слави Трифонов е млада, изгряваща сила, като това са първите му избори. На тях народът го слага втори или трети, ще има над 40 депутати, и всичко е пред него, отбеляза Райчев. Той коментира, че "проблемът" на Слави Трифонов е да расте, а за да расте, означава да си спази ангажимента и да не се съюзява нито с Корнелия Нинова, нито с Бойко Борисов.