Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър и видео Фейсбук/Бойко Борисов
Кадър и видео Фейсбук/Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов гласува в Банкя. "Никого не обидихме, нашата кампания беше най-толерантната кампания. Пожелавам успех на всички", това каза той, след като упражни правото си на вот.

„Благодаря на всички, които се занимаваха с изборите. Огромна работа свършиха. Това са най-скъпите избори, защото близо 50 млн. лева отидоха за ваксините, 50 млн. лева за машинното гласуване. Над 9 хиляди машини са взети, разнесени на хората за да могат да гласуват на тях, както и да са честни и прозрачни изборите. Това струва много пари.
Над 150 млн. според мен ще излязат изборите. И ако някой иска на няколко месеца да си даваме по 150 млн. лева, вместо да отиват при хората за повишаване на доходите, за повишаване на пенсиите, това е негово право. Аз винаги съм се съобразявал с това, което народът е казвал и това, което е подреждал”, заяви министър-председателят, след като упражни правото си на глас.

"Това, което народът иска да направи, да го направи. Разбира се, можеше да е една седмица по-късно, ако не беше ината на президента. Виждате данните ни днес - 25%, 22%, 18%, вече слизаме от третата вълна, минахме половин милион ваксинирани. След една седмица щяхме да сме в по-добра кондиция", това каза още премиерът на излизане от избирателната секция.

Той честити Великден на католиците, които го отбелязват днес и отново подчерта, че президентът Румен Радев е избрал изборите да са днес.

"Нека да отвърнем на лошото с добро и да бъдем позитивни", завърши премиерът.

Борисов гласува рано сутринта като за първи път при упражняване правото на вот на министър-председател то не бе обявено предварително. Нямаше и журналисти, а гласуването му бе показано във фейсбук профила на премиера. Оправданието е, че така е предотвратена появата на протестиращи срещу Борисов.