Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За незаконно превеждане на чужденци през българо-сръбската граница ще бъде съден българският гражданин Б.М., съобщават от прокуратурата. Според обвинението, подготвено от териториално отделение в Кула при районната прокуратура във Видин, около 20 часа на 23 февруари т. г. полицейските служители от ГПУ в Брегово извършвали наблюдение в района на държавната граница на Република България, когато забелязали придвижваща се с прибежки група.

Един мъж вървял пред останалите, видимо ги водел, давал им указания с жестове. Незабавно са били предприети действия за недопускане на преминаване на границата. В района на село Големаново са били задържани 8 чужденци и българският гражданин Б.М.

В хода на разследването е било установено, че целта им била незаконно да преминат на територията на Сърбия. Задържаните мигранти са били граждани на Афганистан и Бангладеш, на възраст от 18 до 26 години. По време на разпитите те заявили, че са напуснали лагера за чужденци в софийското село Бусманци няколко седмици по-рано.

От столицата пътували с леки коли, нощували в изоставена къща, вървели през гората. Соченият за водач, обвиняемият Б.М., трябвало да ги преведе през границата. За извършеното от него престъпно деяние 45-годишният мъж, който има предходни осъждания, е бил привлечен към наказателна отговорност. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото