Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Огледът в офиса на фирмата за кредити в центъра на Стара Загора, където бе убит Стамбето, продължи и по тъмно тази вечер. Снимка Ваньо Стоилов
Огледът в офиса на фирмата за кредити в центъра на Стара Загора, където бе убит Стамбето, продължи и по тъмно тази вечер. Снимка Ваньо Стоилов

При стрелбата в офиса на фирма за кредити в Стара Загора тази вечер е бил убит мъж на около 35 години, съобщи за "24 часа" окръжният прокурор Дичо Атанасов. Мъртвият е криминално проявен, уточни Атанасов.

Сигналът за произшествието е подаден днес малко преди 17 часа от хора, които чули изстрели от офиса. Той се намира в централната старозагорска улица "Цар Симеон Велики", но при стрелбата нямало как да пострадат случайни граждани отвън.

По случая вече има задържан, но разследването продължава и в този момент. Проверява се дали пистолетът, с които са произведени фаталните изтрели, е притежаван законно.

По непотвърдена информация стрелецът и неговата жертва са се познавали, не е изключено и двамата да са работили за една и съща фирма. В края на работния ден в офиса й имало и други служители, никой от тях не е пострадал.

Засега няма друга официална информация за произшествието, но "24 часа" научи от свои източници, че убитият е Станимир Иванов, по прякор Стамбето. Той е познат на полицията като човек, свързан с разпространението на наркотици и палежи на автомобили в града.

Името му нашумя през март 2016 г., когато той и компанията му се забавляваха в дома на Станимир в старозагорския квартал "Три чучура-юг", като посред бял ден - преди обяд към 10 часа, хвърлиха от осмия етаж върху спортна площадка зад блока 3 буркана с горяща запалителна течност. Тогава като по чудо не пострада никой. Полицията арестува, след като нахлу в апартамента, 6 мъже на възраст между 18 и 25 години, но Станимир успя да се измъкне.

Тогава съседи казаха за него, че имал проблеми със закона заради наркотици, но бил обещал да се укроти, защото вече си бил намерил приятелка. В апартамента му често се събирали шумни компании.

Самият Станимир тогава бе обявен за издирване. След около месец той се предаде сам в полицията в присъствието на адвокат. През юни бе осъден на 18 месеца лишаване от свобода, които вече е излежал. Тогава той обяснил, че мятали коктейлите "Молотов", защото мъжът, който разхождал долу кучето си, им заприличал на полицай, на когото имали зъб.

Разследващите тепърва ще уточняват защо е възникнал тази вечер спорът в офиса на фирмата за кредити и защо е решен по този драстичен начин. За утре от прокуратурата обещават да дадат повече подробности за случая.