Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Окръжният съд в Добрич даде ход на съдебното следствие по дело за убийство, образувано по обвинителен акт срещу Б.М., на 32 години.

Подсъдимият е обвинен за това, че на 3 ноември 2012 г. в частен дом в село Божурово умишлено умъртвил жител на селото, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Според посоченото в обвинителния акт, престъплението било извършено след полунощ на 2 срещу 3 ноември 2012 г. в дома на пострадалия след употреба на алкохол и възникнал конфликт между двамата мъже. Твърди се, че подсъдимият нанесъл на пострадалия множество удари с дървена бухалка. Делото ще премине по съкратена процедура – с разпит на част от свидетелите и вещите лица.

Четирима наследници на пострадалия са конституирани като граждански ищци и частни обвинители в процеса. Допуснати за съвместно разглеждане в наказателното производство са предявените от тях граждански искове срещу подсъдимия в общ размер на 350 000 лева.

На заседанието се явиха шестима от призованите общо 19 свидетели. Съдебният процес ще продължи на 14 май т. г. с разпит на останалите свидетели, част от които се намират извън страната.