Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Няма основание да се отлагат изборите, заради въведените допълнителни извънредни мерки, заради пандемията от коронавирус. Дори и да се спре предизборната кампания, тя ще продължи по Интернет. Тези избори ще бъдат странни, но няма как да се отложат. Просто трябваше да се мисли, когато се насрочват.

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти на военният полигон край пазарджишкото село Црънча.

Красимир Каракачанов съобщи още, че се чака доклад от "Терем" дали със силите на българската индустрия може да се направи бойна машина за пехотата. Той не скри, че знае изводите от този доклад, но отказа да ги съобщи с мотив, че това ще се случи при новия кабинет и при нов министър на отбраната.

В същото време началникът на отбраната адмирал Евтимов съобщи, че около 2000 човека от българската армия са преболедували от коронавирус. В тази връзка като приоритет в армията той посочи, че трябва да се продължи с ваксинирането. Адмирал Евтимов съобщи още, че българския контингену, който в петък заминава за Афганистан, е на почти 100 процента ваксиниран.

Министър Каракачанов, началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов, председателят на комисията по отбрана ген. Константин Попов, кметове на общини, много гости участваха на военният полигон край Црънча в честването на 78-та годишнина от сформирането на  Парашутната дружина и създаването на българските Специални сили на армията, и откриването на новия учебно-тренировъчен комплекс на военния учебен център „Црънча“.

За изцяло модернизираният учебно-тренировъчен център са изразходвани около 6 милиона лв., отпуснати от правителството. Изградени са изцяло нов битов корпус с 2820 кв.м. разгъната площ, с прилежащи към него кухненски блок с площ 808 кв.м., класни помещения и брифинг зала с площ 503 кв.м., изграждане на строеви плац с трибуна, пречиствателна станция, подземен резервоар с помпена станция, трафопост, паркинг, ремонт на кулата за управление на мишенното поле и др.