Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кошмарът за Ди Мария и Маркиньос започва, след като въоръжени нападат къщите им едновременно

Футболистите изграждат сложни охранителни системи и назначават гардове на денонощен режим

Френският футболен хегемон "Пари Сен Жермен" е с отлична възможност да се изравни на върха в "Лига 1" с лидера "Лил". Те се нуждаят от победа и всичко върви по план, след като Дракслер открива резултата. През второто полувреме обаче закъсалият гостуващ тим на "Нант" стига до шокиращ обрат и отмъква победата с 2:1 насред "Парк де Пренс".

Нещо сякаш не е наред в отбора на ПСЖ. Първата индикация е странната смяна на една от звездите - Анхел ди Мария, в 62-ата минута. Втората са умърлушените домакини.

"Има разочарование след загубата на точки, но отборът е загрижен за други неща, които вероятно вече знаете. Това, разбира се, не е оправдание. Играта ни не бе достатъчно енергична." Това заяви старши треньорът на парижани Маурисио Почетино, намеквайки, че вече е излязла ужасяващата новина, че семействата на Ди Мария и Маркиньос са били нападнати и

държани като заложници от бандити с цел обир

В средата на второто полувреме на двубоя на "Парк де Пренс" спортният директор на ПСЖ - бразилецът Леонардо, проведе разговор по телефона, след което нареди на наставника Маурисио Почетино да извади Ди Мария от игра. Двамата аржентинци се прибраха в съблекалнята, а малко след това Почетино се върна на скамейката.

Първоначалните информации бяха, че става дума за физическо насилие от страна на крадците. Във френските медии се завъртя и версията, че жената и децата на Ди Мария са били държани като заложници по време на самия обир.

Полицията обаче отрече тези информации. Съпругата и малките не са имали среща очи в очи с крадците. Те са усетили нахлуването в дома им и са се скрили, разминавайки се само с уплаха.

Апашите са влезли

в дома

на арженците през фитнеса, намиращ се в мазето на луксозната къща. Те директно са се отправили с асансьор към втория етаж, където са задигнали бижута и часовници на стойност около 500 000 евро. Това показва, че по всяка вероятност те са знаели какво точно търсят и къде да го намерят.

Далеч по-драматична е била ситуацията в дома на Маркиньос, където по това време са били баща му и двете му сестри. Таткото на бразилския национал пръв се е сблъскал с крадците, като е бил ударен в главата и завързан. Заедно с двете си дъщери той е бил затворен в една от стаите.

Взломаджиите са задигнали доста бижута и ценни предмети, чиято стойност тепърва ще се изчислява.

Двата обира са станали по едно и също време. Затова се работи по версията, че става дума за координирани действия между бандитите, атакували в двете къщи.

През последните 18 месеца играчите на ПСЖ са под постоянен системен прицел на крадци. В този период

жертви на домашни обири станаха

Серхио Рико, Тиаго Силва и Чупо Мотинг.

Последният стана потъпевш цели два пъти. Първо домът на Мотинг беше нападнат от апаши в края на ноември 2018 г., като тогава му бяха отнети пари и вещи на стойност 600 000 евро. След това само месец по-късно жилището на камерунеца е било ограбено навръх Бъдни вечер. При втория случай така и не стана ясно какво точно е открадното от играча.

Звездата на ПСЖ Анхел ди Мария също за втори път преживява подобен кошмар. Първият е през февруари 2015 г., когато аржентинецът още носеше фланелката на "Манчестър Юнайтед". Вечерта той гледал телевизия в дома си с едногодишната си тогава дъщеричка Миа, когато нахлули трима бандити, въоръжени с метални пръти.

За развитието на тази драма футболистът и полицията не съобщават подробности.

Факт е само че футболистът и семейството му се изнасят на хотел, докато се изгражда охранителната инсталация на дома им.

Нападенията над футболни звезди и техните семейства през същата година на Острова продължиха.

Неприятно преживяване имаше и халфът на "Евертън" Том Клевърли, който беше обран в собствения си дом от нагли бандити. Английският национал и съпругата му - телевизионната звезда Джорджина Дорсет, си били у дома заедно с двегодишната им дъщеричка Нивая-Роуз, когато в къщата им на стойност 3,5 млн. паунда нахлули двама бандити, въоръжени с бейзболни бухалки.

Разбойниците поискали от двамата

всичките им ценности, сред които гривна "Картие" на Джорджина за 15 000 паунда, дамска чанта Hermes Birkin за 10 000 паунда, както и часовник Audemars Piguet за 50 000 паунда. След обира престъпниците си тръгнали с двата семейни джипа Range Rover, всеки за по около 50 000 паунда. По-късно става ясно, че всичко се случва за броени минути малко след залез-слънце, докато семейството се готвело да седне на масата за вечеря.

Всички тези страховити случаи, както и неприятният последен инцидент с Ди Мария и Маркиньос накараха двете звезди да обградят домовете си с денонощна охрана. Драмата, съпътствала загубата на ПСЖ, отдалечи тима от върха.

В момента момчетата на Почетино

делят втората позиция с равен

брой точки

с "Олимпик" (Лион) и изостават вече с три от лидера "Лил". Скоро обаче предстоят мачове на парижани именно срещу двата преки конкурента и шансът за поредна титла е налице.

Доста по-силно клубът се представя в Шампионската лига. ПСЖ спечели своята група през есента, а наскоро елиминира с лекота испанския гранд "Барселона" на осминафиналите в турнира.

Именно "Ушатата" е голямата цел на милиардерите - собственици на отбора.

През изминалия сезон французите стигнаха до първи финал в своята история под ръководството на уволнения през декември Томас Тухел.

Сегашният наставник Маурисио Почетино също се цели във втори финал в турнира на богатите, след като през 2019 г. неговият "Тотнъм" отстъпи на "Ливърпул" в битката за трофея