Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Божидар, на 28 години, и 5-годишният му син Ангел от казанлъшкото село Копринка са в неизвестност от 5 март т.г.
Божидар, на 28 години, и 5-годишният му син Ангел от казанлъшкото село Копринка са в неизвестност от 5 март т.г.

28-годишният Божидар и синът му Ангел, на 5 години, от казанлъшкото село Копринка все още са в неизвестност, след като изчезнаха на 5 март привечер. От полицията днес потвърдиха, че ги търсят от 6 март. Търсят ги под дърво и камък в района и техни близки от селото.

В Копринка разказват, че за последно бащата и синът били видени около 19 часа в местния магазин, където Божидар купил сладки на малкия. Те стигнали до магазина със сребрист "Мерцедес", който мъжът бил докарал от Германия, където доскоро бил на гурбет. Колата все още дори нямала българска регистрация. Освен това, според местните, собственикът й не притежавал шофьорска книжка, което не му пречело да сяда зад волана. За което бил съден вече три пъти, според досието му в полицията.

Така станало и във фаталния петък на 5 март - Божидар пазарувал в местния магазин, качил детето в колата и двамата поели в неизвестна посока.

Дали е бил употребил алкохол преди това е спорно - според едни Божидар се бил почерпил заедно с майсторите, които ремонтирали дома му и на които помагал в работата, според други - мъжът си бил съвсем трезвен, а до магазина прескочил за бира.

Която и версия да е вярната, истината е, че Божидар и Ангел са в неизвестност. Мъжът живее в Копринка с Джеврие Танева от 6 години, Ангел е техен син. Жената имала и момиченце от предишен брак. Семейството е задружно - в същата къща живеят и двете сестри на Божидар. Не са от най-бедните ромски семейства в селото.
В Копринка не знаят двамата със съпругата си да са имали конфликти и той да има причина да бяга от нея с детето. А и нямал наоколо близки, при които да се скрие. Нямал и врагове, пак според местните.
Според една от версиите колата била засечена по клетка от мобилния телефон на собственика й някъде около село Селце в Стара планина, че и по-нагоре, но там вече обхватът на телефона свършил. Търсили го там, търсили го и по черните пътища около язовир "Копринка", даже и на магистрала "Тракия", но засега напразно. Най-голямата тревога на близките е неопитният шофьор да не е предизвикал катастрофата или колата да е паднала в стръмна планинска пропаст, където трудно ще бъде открита.
Затова и в родното село на Божидар и Ангел Копринка сега се молят поне двамата да са още живи.