Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стив Ханке
Стив Ханке

Бащата на валутния борд Стив Ханке е избран за един от 250-те най-влиятелни хора в американската столица Вашингтон. Авторитетната класация на Washingtonian представя само фигури, които задават дебата и темите на обществото в САЩ през следващите години.

"Нашата цел бе да посочим тези, които имат значително влияние върху политиката и дискусиите - казват организаторите. - Тези, които оформят визията на страната ни. Избягвахме министри, които създават и изпълняват закони. Техният авторитет идва от избирателите, а те, както разбрахме, могат да бъдат непостоянни. Вместо това потърсихме хора с дълбоки познания в своята област, тези, които разбират нюансите и сложността на това как и къде законите засягат бизнеса, правителството и обществото - тези, които ще поддържат тези знания, независимо от гласуването."

Организацията е включила членове на мозъчни тръстове и университети във Вашингтон, бивши държавни служители, както и хора, които винаги са работили в частния сектор. Общото е, че всички те са от целия идеологически спектър.

В класацията няма лобисти и хора, които се наемат, за да отстояват една или друга теза.

Организаторите твърдят, че са заложили само на специалисти със солидна експертиза, която обяснява защо Вашингтон все още е привлекателно място за идеалистите.

В класацията са Брендън Райли, управляващ директор на "Барклис", шефът в "Ситигруп" по глобалните въпроси Кандида Уулф, Робърт Зелик от Института Харвард Кенеди, Елиза Алдън, старши директор в "Пфайзер", Дан Брайънт, отговарящ за глобалната политика на "Уолмарт", Кейти Фалън, директор в "Макдоналдс" и много други.