Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Милиардерът изумява с уменията си още когато е на 2 години

Животът му се преобръща след разкритието, че изневерява на съпругата си с над 10 жени

Шофьор, загубил управление върху автомобила си, се удря жестоко в дърво и се преобръща няколко пъти на булевард в Лос Анджелис. Гледката е смразяваща, пожарникарите трескаво режат ламарините на купето с надеждата, че може да има оцелели.

Изваждат от купчината желязо водача в тежко състояние. Когато полицията проверява документите му, се оказва, че това е най-богатият спортист в света - голфърът Тайгър Уудс. За щастие,

милиардерът

е контактен

и с него разговаря зам.-шерифът на Лос Анджелис Карлос Гонзалес.

"Попитах го как се казва, а той отговори "Тайгър" - сподели по-късно магистратът. - Веднага го разпознах. Много съм щастлив, че г-н Уудс успя да излезе от това жив. Много катастрофи съм видял. Според мен видът кола, която е карал, и фактът, че е бил с колан, са му спасили живота. Той изглеждаше спокоен и осъзнат и можеше да говори."

След направените проби се оказа, че звездата не е употребил алкохол или упойващи вещества.

Самият участък на инцидента обаче е известен като Бермудския триъгълник

заради честите катастрофи.

В момента най-големият ужас за феновете на голфъра е дали съдбата му няма да е като на великия пилот от Формула 1 Михаел Шумахер.

За щастие, Уудс е в добро състояние на духа, но нараняванията му са сериозни.

"Травмите му са главно в горната и долната част на десния крак", съобщиха от болницата. Операциите на спортиста са проведени от професор Йън Харис, който е шеф на ортопедията в медицинския център към Университета на Калифорния.

Според него

Уудс ще се възстанови,

ще се движи пълноценно, но за това ще са нужни поне 18 месеца.

Срещу звездата няма да бъдат повдигнати обвинения и случаят ще се разглежда само като злополука въпреки информациите, че Тайгър Уудс е карал с превишена скорост.

Очевидци разказват, че голфърът бързал за среща и по пътя си едва не прегазил режисьор. Дали атлетът ще успее да продължи кариерата си след дългата рехабилитация, която му предстои, все още не е ясно.

Животът на Тайгър Уудс е изпълнен с безброй скандали и уникални постижения.

Още като дете той изумява със своите способности и бързо се превръща в любимец на публиката.

Единственото нещо, което има значение за него, е следващото постижение. Той има повече победи в турнирите на Професионалната асоциация по голф, отколкото който и да е друг активен голфър. Пътят на Уудс обаче е изпъстрен с много драми.

Неговият баща Ърл е добър голф играч и един от първите тъмнокожи бейзболисти в Канзаския университет.

Таткото разкрива пред сина си света на голфа още когато бъдещата суперзвезда няма навършени две години.

Преди да е

навършил 3,

Тайгър вече е спечелил градското състезание във възрастова категория до 10-годишна възраст, а скоро след това поставя друг местен рекорд. На 5-годишна възраст вече е на страниците на американското списание Golf Digest и участва в тв риалити шоуто That's Incredible на ABC.

На 8 години Тайгър Уудс печели младежкия световен голф шампионат във възрастова категория 9-10-годишна възраст.

Той записва още 5 победи в това състезание, 4 от които последователни в периода 1988-1991 г.

В професионалния голф навлиза през 1996 г., а само година по-късно Тайгър Уудс печели и първата си голяма титла в един от четирите основни шампионата по голф - The Masters Tournament.

За всеобща изненада Тайгър става най-младият победител в турнира и първият афроамериканец, окичил се със званието Master. Същата година той печели още 3 големи голф турнира и едва в 42-рата си седмица като професионален играч заема

първата позиция

в Официалната световна голф ранглиста.

По време на своите силни години като професионален състезател Тайгър Уудс има спечелени 15 титли в четирите основни голф шампионати. Получава и 71 титли в Професионалната голф асоциация.

Той е най-младият състезател, спечелил всички трофеи в рамките на една календарна година.

Последната му голяма победа през 2019 г. се смята за най-великото завръщане в спорта. След множество здравословни проблеми, редица по-слаби представяния и житейски катаклизми Тайгър Уудс отново покорява US Open Championship и печели 15-ата

си титла

Бляскавата му кариера обаче неизменно е съпътствана от драми.

През ноември 2001 г. Тайгър Уудс среща Елин Нордегрен и на 5 октомври 2004 г. сключват брак.

Две години по-късно той губи баща си и това буквално опустошава големия спортист. Отчаян, той си взема почивка. Само няколко месеца по-късно голфърът се завръща победоносно, а заедно с триумфа през 2007 г. става

щастлив татко

за първи път на дъщеричката си Сам Алексис.

Двамата с Елин стават родители и на момченцето Чарли Аксел. През същата тази 2009 г. обаче гръмва и невиждан скандал около личния живот на звездата.

Медиите разкриват, че Тайгър не само че системно е изневерявал на своята любима, а и че е бил с над десет различни жени. Това буквално преобръща целия му живот. Спортистът катастрофира, влиза в клиника за лечение на сексуална зависимост, а договорите му за милиони долари са анулирани един по един. За кратко

кариерата му се сгромолясва

В този момент идва и големият удар. Съпругата му иска развод и предявява иск за 750 милиона долара. Заедно с това налага строги правила за срещите му със Сам и Чарли.

Но това съвсем не е всичко. Появяват се най-различни жени, които претендират, че именно Тайгър е баща на децата им. Разбира се, те никога не успяват да докажат това, но голфърът е

сринат психически

Така се стига до логичната развръзка. През 2017 г. той е обвинен, че шофира след употреба на наркотици. Откриват го заспал върху волана на колата му, а по-късно в кръвта му е установено наличието на 5 вида медикаменти.

Звездата признава, че е виновен, и е осъден на 11 месеца пробация.

След тази драма идва жестоката катастрофа през 2021 г. Дали великият голфър ще успее отново да се възстанови и да зарадва феновете си, ще научим след около година и половина.