Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

България да започне преговори за внасяне на "Спутник V" искат социалистите

България да се договори с Русия за доставка на ваксината "Спутник V", това предложение внесе БСП в деловодството на парламента. "Настояваме парламента да възложи на правителството да се проведат двустранни разговори за ваксината "Спутник", както направиха Унгария и Израел", каза в декларация от групата на БСП лидерката на левицата Корнелия Нинова.

Забавянето на одобрените от ЕС ваксини ще се отрази тежко на имунизацията у нас, а това ще доведе до по-бавното ни излизане от финансовата криза, обясни Нинова.

Социалистите предупредиха ръководството на НС, че ако предложението им не бъде спешно включено в програмата преди да се разпусне парламентът за изборите, ще искат извънредно заседание.

Нинова обвини премиера Борисов и правителството, че всяват хаос във ваксинационния план, след като обявиха свободната имунизация на всеки желаещ, а в последните дни се оказа, че няма достатъчно ваксини за всички. "Държави, които напреднаха в този процес, ще възстановят по-бързо икономиките си. Както обикновено премиер и министри се оправдаха с чужди грешки. По стар стил все някой друг е виновен", каза още лидерката на БСП.