Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицията разкри модерна лаборатория за марихуана в луковитското село Румянцево, съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

До разкритието се стигнало при специализирана полицейска операция от Главна дирекция "Национална полиция" късно вечерта вчера. Лабораторията се намира в луксозен имот на територията на селото в близост до местното училище. Оборудвана е с високо технологични съоръжения за производство, а целта е разпространение на марихуана. В една от постройките са намерени около 1000 растения. Съседни помещения пък са били подготвени за разширяване на това производство.

Във фризер с вместимост 300 литра е открито и голямо количество сухо вещество, готово за разпространение, каза прокурор Вълков.

При полицейската операция са задържани трима мъже, на които ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Заместник-директорът на ГД "Национална полиция" старши комисар Калин Ленков обясни, че сигналът за модерната нарколаборатория е бил подаден преди два месеца. Стойността на откритата марихуана, която ще бъде иззета, е над 500 хиляди лева.

По първоначална оценка оборудването в нарколабораторията е за между 500 хиляди и един милион лева, а голяма част от продукцията най-вероятно се е изнасяла в чужбина, каза още прокурор Валентин Вълков.