Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Феновете призовават той да я освободи незабавно

Живее ли като затворник в плен на собствения си баща певицата Бритни Спиърс? Има ли контрол над живота си, или е тотално под влиянието на татко си, който я тормози, за да има неограничен достъп до богатството й, и нарочно я обявява за луда?

Документален филм за живота на поп сензацията разпали истинска война между феновете и настойника на певицата, търсейки отговор на всички тези въпроси. Продукцията на “Нетфликс” разказва драматичната история на Бритни и тежката съдба, която ранната слава и огромното богатство водят след себе си.

Самата Бритни е под закрила на баща си Джеймс Спиърс

от 12 години, след като получи тежък психически срив и беше хоспитализирана задълго в лечебно заведение. Въпреки очевидните й проблеми със здравето сценичните изяви на Бритни продължават - тя издава албуми, организира турнета и стартира бизнес начинания като собствена линия бельо и парфюми. Според официални документи и към този момент стойността на нейното богатство е около 59 млн. долара. За съжаление, Бритни не може да похарчи и 1 долар от него. Единствено баща й има разрешение, дадено му от съда, да се разпорежда с парите в банковите й сметки.

Точно затова феновете й са убедени, че зад "психическите" й проблеми се крие непрестанен тормоз от страна на татко й. Според тях той прави всичко възможно певицата да изглежда емоционално нестабилна и през годините съзнателно поддържа лошия й имидж пред медиите.

Именно затова след излизането на филма

почитателите й стартираха движението #FreeBritney,

с което през социалните медии искат "свободата" на певицата. В сайта си феновете й ежедневно актуализират информацията за това дали тяхната любимка е добре и какво може да се направи, за да бъде отново себе си.

Хаштагът вече се разпространява в туитър от известни личности като Сара Джесика Паркър и Майли Сайръс.

Подробности за ужасяващия живот на изпълнителката започнаха да излизат още през миналата година. Тогава тя заведе дело срещу настойника си, с което искаше

да се освободи от контрола му

Адвокатът й разказа как тя се бои от него и няма да възобнови музикалната си кариера, докато той я измъчва по този начин. Бритни загуби делото, а юристът на Джеймс Спиърс защити клиента си с думите, че той се представя отлично в ролята на попечител на дъщеря си. Според него тя е била "тотално разорена, а сега има активи на стойност над 60 милиона долара".

По време на делата беше организиран и протестен митинг на фенове пред съда в Лос Анджелис.

В момента секссимволът на 90-те години няма право да напуска дома си без разрешението на настойника си, да говори за попечителството в интервюта и изобщо да има публични изяви, които той изрично не е одобрил.

Следят я, докато използва телефона

и социалните

си мрежи

Тези подробности провокираха феновете й да заподозрат, че публикациите в нейните профили са дело на баща й. Често те са напълно неадекватни, като целта е тя ежедневно да бъде представяна в лоша светлина.

Изненадващо преди дни Спиърс сподели снимка в инстаграм, на която лежи в пустинята, окована с вериги. Феновете й веднага разчетоха скрит смисъл в посланието й. Според тях веригата е символ на несвободния живот, който е задължена да води любимката им. Те смятат още, че тя е под огромен натиск и е пленница на чужда воля.

Истината е, че нейният живот е кошмар от много години, а филмът разкрива още неизвестни подробности от миналото. През 2006 г. Бритни има желание да запише акустичен албум, но музикалната компания й забранява. Причината е, че в него ще проличи "истинският" й глас. Оказва се, че Спиърс има доста по-плътен глас, но продуцентите й я карат постоянно да го преправя, за да звучи по-детски. През цялата си кариера

Бритни е третирана като стока за продан

През 2007 година тя се появява с обръсната глава, като преди това преминава през публичен развод. Всяка нейна стъпка се следи зорко от фенове и папараци. Накрая нервите й не издържат и тя чупи с чадър прозорците на колата на папарак.

"Истинският виновник е обществото - се казва във филма, посветен на живота й. - Ние бяхме тези, които се присмиваха на Бритни, когато тя срина класациите с видеото… Baby One More Time през 1998 г. Именно ние се хранехме с нейния живот и нейните истории. Искахме да знаем защо е разбила сърцето на Джъстин Тимбърлейк, с кого си ляга, с кого става. Затова днес тя се превърна в символ на това колко жестоко нещо е славата, но и колко жестоки сме ние, хората, макар и да се определяме като нейни фенове."