Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако думкаш барабанчета в заведения, не си за нашата коалиция Красимир Каракачанов КАДЪР: Нова тв

Хората влизат и се разделят. Защото, когато влезеш в парламента и забравиш за какво си влязъл и вместо да правиш закони, обикаляш софийските питейни заведения, за да думкаш на барабанчета с цигански оркестри– нямаш място в нашата коалиция”. Това заяви в "Карай направо" по Нова тв вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод разделянето на ВМРО с коалиционните му партньори.

По думите му още в края на миналия месец Националният съвет на коалицията е имал заседание, на което над 80 процента от членовете са били ВМРО да се яви самостоятелно на тези избори. „Уведомих г-н Симеонов по най-колегиалния, възпитан и нормален начин. Така се прави”, заяви Каракачанов.

Още през май 2019 година на изборите за Европейски парламент ВМРО се яви самостоятелно. „Резултатите може би дадоха самочувствие на нашите хора и затова надделя тяхното мнение”, посочи той по повод самостоятелното явяване на партията му на парламентарните избори.

В отговор на твърдението на Волен Сидеров, че Министерството на отбраната е превърнато в „агенция за недвижими имоти”, защото няма пари за армията и се разпродава имущество за жълти стотинки, а едновременно с това са купени изтребители „на чертеж”, министърът отговори: „Тази лъжа той я повтаря вече поне една година. По негово искане в парламента имаше специално заседание, на което този въпрос беше обсъждан. Тогава аз, като за олигофрени, бях направил една таблица – при кой министър какви имоти, коя година и за какви пари са продавани. Оказа се, че по мое време са продадени най-малко имоти за най-високи цени”.

"Може да бъде критикувано много това правителство, но то свърши много. За пръв път от много време правителството изкарва пълния си мандат. Въпреки пандемията, която е втора година, и икономическата криза, която придружава тази пандемия. Въпреки опитите и отвътре, и отвън да се предизвикват брожения, които да го свалят. Който не работи, той не може да бъде критикуван за нищо", заяви вицепремиерът.