Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Деница Сачева КАДЪР: bTV
Деница Сачева КАДЪР: bTV

Президентът сякаш живее в едни лабораторни условия и непрекъснато ни представя своята утопия за държава. Това обяви в интервю за предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви Деница Сачева, социален министър и областен координатор на ГЕРБ в Добрич, по повод критиките на Румен Радев към правителството.

„Всеки разумен човек вижда, че зад фразите на президента не се крие особено съдържание. В момент, в който има съмнение, че твоят съветник за борба с корупцията е част от доклад на Европейската комисия за борба с измамите, да не коментираш това, но да коментираш хипотези и празни обвинения… Президентът също дължи отговори по теми, които са трудни и теми, които са свързани например с неговите съветници“, коментира Сачева.

По думите й от страна на ГЕРБ винаги е имало желание за диалог с президента, но той винаги е отговарял с „безпочвени критики“.

„Това е противодържавно поведение – не може непрекъснато да насаждаш съмнение във всички институции, да твърдиш, че всички институции са корумпирани и единствено и само президентската институция е институцията остров, в която няма никакви проблеми. Това несериозно“, заяви социалният министър.

Относно обвиненията към управляващите, че изборите няма да са честни тя каза: „Не зная защо инвестираме толкова енергия в това какъв ще бъде процесът на изборите, вместо това кой как и с какъв ресурс и капацитет иска да управлява страната. За мен това е безидейност. Сериозни промени Изборния кодекс и то непосредствено преди изборите носи рискове. Има опит в момента от страна на хора, които предполагат, че ще загубят изборите, авансово да се застраховат“.

По думите й дебатът за промени в Изборния кодекс трябваше да стартира по-рано, а сега цели просто да саботира изборите.