Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Изборите в САЩ озвериха путинофилите и в България, и по света. В момента сме свидетели на нервни реакции и съм стреснат, че руското посолство може да се загрижи за правовия ред и върховенството на закона у нас". Това каза в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб и бивш външен министър. 

Припомняме, че руското посолство в България публикува остра реакция срещу американската мисия у нас.

Повод за реакцията на Москва е изказване на съветничката на посолството на САЩ по въпросите на върховенството на закона Джесика Ким. През седмицата тя участва дискусия, организирана от Атлантическия клуб, в която говори за проблемите в българската съдебна система и корупцията.

"С американското посолство дискутираме висшия пилотаж на демокрацията, а не си говорим да се тровим с новичок или нещо друго. Руската страна всячески иска да отвлече вниманието от Навални", каза още Соломон Паси. 

Според него договорката между американския президент Джо Байдън и руския му колега Владимир Путин е е добра в дългосрочен план за Запада.

"Байдън и Путин се разбраха за ядрената сделка, но в дългосрочен план не смятам, че това е в услуга на Запада. В същия момент Китай остава настрани, а той е потенциалният производител на нови атомни оръжия и бъдещ съюзник на Русия в борбата със Запада", предупреди бившият външен министър.