Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Трима мъже на възраст 49, 22 и 41 г. са задържани в плевенското село Беглеж при спецоперация срещу битовата престъпност, проведена под ръководството на окръжен прокурор от 6 до 16 ч в четвъртък.

В имота на 49-годишния са намерени пистолет "ИЖ" без документи, парична сума в български левове и евро, накити от жълт метал с общо тегло около 350 гр. и документи. Иззетите пари, накити и документи са приобщени към досъдебно производство.

За денонощие е задържан и 22-годишен, след като от дома му са иззети списъци с имена и прякори на хора, на които са раздавани парични суми. При проверката е открита и фактура за закупен автомобил "Aуди".

В ареста за 24 часа е и 41-годишен - в къщата му полицаите попаднали на 2 газови пистолета - револвер и "Екол" без документи за произход, както и 2 боеприпаса - 12 и 22 калибър. Назначени са експертизи на незаконния арсенал.

В хода на спецоперацията са изградени 3 контролно-пропусквателни пункта на изходите от с. Беглеж. Проверени са 81 МПС и 105 души. Констатирани са 11 нарушения, връчени са 6 фиша. За неплатени задължения са иззети са две СУМПС. Съвместно със служители на "ЧЕЗ" са проверени частни абонати за незаконно ползване на еленергия. Нарушители не са установени, съобщи плевенската полиция в петък.