Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николо Макиавели
Николо Макиавели

Няма по ужасяваща максима от "ЦЕЛТА ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА! Убедих се през последната година за пореден и за сетен път. Пускам изображение с Макиавели, но този порочен принцип е далеч по стар от него. Изумен съм как едни и същи хора променят позициите си на 180 градуса в зависимост от това дали приемат или отхвърлят целта. Ако човек е срещу управлението на Бойко Борисов, приема насилията срещу български полицаи. Но ако е срещу Доналд Тръмп, издига глас срещу насилията.

За едни паленето на полицейски коли и обирането на магазини в американските градове са позволени средства, но същото не важи за вандалщината срешу Капитолия.За едни доносничеството на Павлик Морозов е осъдително, но доносничеството на младата американка срещу нейните родители е похвално. А свободата на изразяването и мисълта е свобода ако си съгласен с казаното.

Пък моя милост със скромния си ум и старомоден начин на мислене си позволява да каже, че няма приемливо улично насилие и няма благородно предателство срещу майка и баща.

Дали насилието е срещу полицията в Париж (жълти жилетки), в София (антиборисов), в Ню Йорк (BLN) или във Вашингтон (протръмп) няма никакво значение. Или си срещу насилието или си за насилието. Целта е без значение.

Целта никога не е оправдавала и никога не би трябвало да оправдава средствата.

Пък ме наречете отново луд.

От фейсбук