Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На срещата от 10 часа в президентството дойде не лично Слави Трифонов,  а зам.-председателят на партията му Тошко Йорданов. Снимки ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
На срещата от 10 часа в президентството дойде не лично Слави Трифонов, а зам.-председателят на партията му Тошко Йорданов. Снимки ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

"Има такъв народ" няма претенции за датата на изборите

"Има такъв народ" на Слави Трифонов е първата от извънпарламентарните партии на консултациите с президента за организиране на безопасни избори. На срещата от 10 часа днес са зам.-председателят Тошко Йорданов и Филип Станев.

Като част от нормалния демократичен процес определиха те консултациите, които Радев води от началото на седмицата. "Има такъв народ" няма претенции за датата на изборите, а от ръководството й подчертаха, че няма да коментират решението на президента, защото то е изцяло негова отговорност.

"Смятаме, че изборите трябва така както е по закон, вие да посочите на коя дата да са. Няма как отговорността да се прехвърли на друг. Отговорността е на президента. Управляващите са шумни и кресливи и използват всякакви начини да ви повлияят.
Ще се съобразим с всяко ваше решение за дата и няма да коментираме решението ви, защото е ваше", каза Тошко Йорданов.

От партията на Трифонов са притеснени, че изборите ще се организират от ГЕРБ, след като имаше протести срещу властта през лятото.

"Изключително важно е тези избори да бъдат организирани така, че тази болест да не попречи на избирателната активност. Тревогата ни е, че изборите ще бъдат правени от ГЕРБ и по наше мнение поставя сянка на съмнение до каква степен тези избори ще бъдат честни", каза Филип Станев и добави: "Имаме обществените индикации за съмнителна морална гражданска отговорност. Изглежда ми странно българският премиер да спи с пистолет до главата си с шкаф с пари. Всички политически партии, будни граждани и вие като президент трябва да направим така, че всички да отидат до урните с доверие."

Медиите бяха допуснати за кратко до срещата на "Има такъв народ" с президента и останаха неясни предложенията и идеите на партията за организирането на безопасни избори.

"Виждаме, че президентът има желанието и намеренията да се направят честни избори", лаконичен бе след срещата Тошко Йорданов, като отново подчерта, че от партията нямат претенции за датата на изборите.

Румен Радев ще се срещне и с "отровното трио. С кои други партии ще се консултира президентът днес