Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Венцеслав Караджов
Венцеслав Караджов

Пловдивският полицай Венцеслав Караджов, който в края на ноември м.г. получи на втора инстанция доживотен затвор без замяна за убийство на родителите си, е обжалвал във Върховния касационен съд. Там е депозирал около 80 страници, написани на ръка, тъй като в затвора няма компютър. Караджов твърди, че е невинен, и иска да бъде оправдан. Това съобщи пред „24 часа“ адвокатката му Зоя Тошкова. Самата тя, както и другият защитник на Караджов също са атакували наказанието.

„По това дело правото е изнасилено. Има сериозен дефицит на доказателства“, посочи Тошкова, която е бивш следовател. Според нея в процеса били събирани данни, които нямали общо с престъплението – като например какъв е бил Венцеслав преди 20 г. В същото време не били изследвани доказателства, свързани с двойното убийство.

Прокуратурата е категорична, че извършителят на екзекуцията на Божурка и Цветан Караджови е собственият им син. Обвинението смята, че той е планирал убийството им хладнокръвно. Търсел е в интернет различни способи за умъртвяване на родителите си, с които е бил във влошени отношения - с гъби, отрова за мишки, живак, киселини и др.Поводът за семейната война бил имот на ул. “София” 68 а в Пловдив. В него имало двуетажна къща и пристройка. Караджов настоявал майката и бащата да му го припишат приживе, но те не виждали причина – той бил единственият им наследник. По тази причина конфликтът ставал все по-ожесточен. Възрастните съпрузи подали десетки сигнали срещу сина си за тормоз. Той също ги обвинявал в насилие - пуснал жалба срещу баща си, че се е опитал да го убие, и си извадил ограничителна заповед. Полицаят записвал с мобилния си телефон скандалите с родителите си. Клиповете качил на лаптопа си в папка “Гадове”.

Разривът настъпил, след като двете страни започнали да се съдят за имота.Три дни преди разстрела възрастните Караджови спечелили делото

“За да не се налага да чака настъпването на естествената смърт на двамата, което обичайно не се случва в един и същи момент, той е решил да ги умъртви и така да стане едноличен собственик на имота”, посочва в мотивите си апелативният съд. И нееднократно подчертава, че двойното убийство е извършено с особена жестокост.

Цветан Караджов е застрелян с 3 куршума, а съпругата му – с 5. Според магистратите реално възрастните хора са били екзекутирани, тъй като не са имали шанс да се спасят или да потърсят помощ

Кървавата баня е на 15 май 2016 г. в спорния имот. Два дни по-късно съседката Анка Петкова отишла да види какво става с Караджови, тъй като не можела да се свърже с тях. Жената открила телата им в пристройката, в която живеели. Божурка лежала на леглото, а мъжът и? между масата и стола.

Разследващите твърдят, че Караджов е проникнал в имота, скрит в задната част на семейния автомобил, шофиран от съпругата му Каля.

Оръжието, с което са застреляни пенсионерите, не е открито и до ден днешен.