Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След продължила 11,30 часа спасителна акция, трима от пострадалите в Стара планина туристи са добре, научи "24 часа". Двама от тях са постъпили с политравми в ловешката болница два часа след полунощ. Третият пострадал е бил прегледан в болницата в Троян, състоянието му било добро и му позволили да си тръгне. Тялото на загиналия в момента се сваля с носилка от планината от спасители от Калофер и Сопот.

"Топлото време и силния южен вятър превърнаха снежната покривка в писта за бобслей. През деня снегът се топи, нощем ниските температури го правят на гладък лед като пързалка.

Петимата спасени са извадили невероятен късмет, но все пак упорството им да победят планината ми е необяснимо. Колеги са ги срещали по пътеките нагоре и са ги предупреждавали да се върнат, но въпреки това те са продължили.

Има хора, които отиват на Балкан като на война с нагласата, че ще влизат в сражение, от което ще са победители. Това е повлияно от филми, които погрешно представят планината.

Определено пред тези два дни планината е била пълна с хора, които не са за там и не за първи път стават такива тежки инциденти.

За мен е необяснимо каква може да е мотивацията на тези хора, които съзнателно излагат живота си на риск", каза за "24 часа" Христо Сливков, началник на спасителния отряд в Троян.