Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъж от ромската махала на врачанското с. Гложене, който през април м. г. закла жена си пред двете им деца и се опита да се самоубие, ще се изправи пред съда. Окръжната прокуратура във Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 39-годишния Григор Георгиев за умишлено убийство, извършено от него по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Обвиняемият Григор живеел на семейни начала с Дарина Стефанова в Гложене заедно с двете им малолетни деца – десетгодишен син и седемгодишна дъщеря. Мъжът работел на различни места, включително и в чужбина.

През април 2019 г. той се прибрал от Великобритания и започнал работа в Елин Пелин. От време на време се прибирал при семейството си в селото. Бил споделил на братовчеда си за подозрения относно жена му, че поддържа връзка с друг мъж, както и че това станало повод за скандали между тях. Дарина също разказала на нейната приятелка за проблеми в семейството си и прекалена ревност на Григор. Казала й, че не издържа и иска да се разделят.

През нощта на 8 срещу 9 април Георгиев се прибрал ненадейно в дома си. Входната врата на къщата била заключена. Той отворил монтирания комарник на един от прозорците и през него успял да влезе вътре. По това време жена му и синът им били будни, а дъщеря им била заспала.

Обвиняемият взел нож и се нахвърлил върху жена си. Момчето, станало свидетел на това, се опитало да ги разтърве, но не успяло. Майка му силно викала и му казала да отиде при съседа им за помощ. Детето излязло, като през това време Григор нанесъл с нож множество удари на Дарина.

Изплашен и плачейки, синът им изтичал до съседната къща и помолил да извикат полиция, тъй като баща му се нахвърлил с нож върху майка му. Обвиняемият бил открит в кухнята до лежащата на пода жена, в опит за самонараняване, като наоколо имало кръв. Той извадил ножа от корема си пред пристигнали на място свидетели. При опит да му бъде оказана помощ, Григор отправил заплахи.

Извиканият на място екип на спешна помощ констатирал смъртта на пострадалата жена. От изготвената съдебномедицинската експертиза станало видно, че на Стефанова били причинени множество прободно-порезни наранявания в областта на гръдния кош и корема, с проникване в гръдната и коремна кухина и засягане на вътрешни органи, както и повърхностни такива в областта на шията и горен крайник. По тялото имало охлузвания, кръвонасядания на лицето, мозъчен оток.

У обвиняемия Георгиев били констатирани няколко прободно-порезни рани в областта на корема, някои от които били проникващи в коремната кухина, както и порезна рана на шията. По механизъм уврежданията биха могли да бъдат самопричинени. Предстои делото да продължи в съда.