Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делото срещу Асенов е в пловдивския районен съд
Делото срещу Асенов е в пловдивския районен съд

За четвърти път 47-годишният травестит Севдалин Асенов не се появи на процеса срещу него в пловдивския районен съд. Той е обявен за общодържавно издирване, но все още не е открит. Обвинен е в измама на фризьорския салон "Дима Стил", където си направил прическа за 1683 лева, но си тръгнал, без да плати.

В съда стана ясно, че Асенов не е намерен и на двата адреса, известни по делото. Първият е в Каолино, там са родителите му. Вторият е в кв. "Люлин" в София, където сам е посочил, че живее под наем. Хазяйката е обяснила, че мъжът го е напуснал.

При тази ситуация прокуратурата настоя мярката му за неотклонение да бъде променена от "подписка" в "задържане под стража".

Служебният му защитник Щерю Царев се възпротиви.

"Асенов е обявен за общодържавно издирване, все някой ден ще го открият", заяви адвокатът, но съдът постанови Асенов да бъде арестуван. 

Според събраните доказателства Севдалин се чувствал като жена и обичал да си прави скъпи фризури. На 4 ноември м.г. влязъл в "Дима Стил" и поискал удължаване на косата и други разкрасителни процедури. Така общата сума набъбнала на 1683 лв. Травеститът казал, че ще вземе парите от приятеля и излязъл, но не се върнал.

Съдът постанови за следващото заседание на 11 януари той да бъде търсен в арестите и по затворите и да бъдат изискани справки за всички негови трудови договори.