Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Тодор Кантарджиев КАДЪР: БНТ
Проф. Тодор Кантарджиев КАДЪР: БНТ

Ако нещата вървят добре до 20 декември ще е ясно, дали ще могат да се събират до 2-3 семейства за празниците. Редно е да имаме едно на ум и да пазим възрастните - епидемията си е епидемия, заяви шефът на Центъра по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Резултатите от тази седмица са доста благоприятни. В София имаме намаляване на около 20-25% на случаите. Това е благодарение на мерките и на разбирането от страна на хората. За 14-дневния период имаме едно слаби намаляване на заразата, съобщи проф. Кантарджиев. 

Според проф. Кантарджиев обществото се подготвя да бъде антиваксинално настроено: "Един човек, който не е лекар, говори за странични ефекти от ваксината. Ако не си лекар как ще говориш за ваксини?! Той твърди, че ваксините не са били тествани върху възрастни" (бел. ред. проф. Кантарджиев вероятно говори за изказването на имунологът от БАН доц. Андрей Чорбанов, който заяви в интервю, че ваксините не са тествани върху рискови групи).