Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Калина Андролова
Калина Андролова

Хората умират, защото няколкото вида усложнения, до които се стига при този вирус, са тежки. Умират във всички държави. До онзи ден опозицията отхвърляше темата за вируса и разгърна невиждана по рода си кампания срещу усилията на правителството да се справи с кризата.

Опозицията въведе страната в ужасяващ хаос, конструира резолюция срещу държавата ни, като я унижи, нанасяйки й неприемливи щети. Опозицията цяло лято замерваше с яйца сградите на институциите, уринираше по фасадите, вадеше жълтите павета и ги хвърляше по полицията.

Опозицията говореше как вирусът е опит да се затворят устите на хората и да се спрат протестите на недоволните. Опозицията плати на безброй тролове и инфлуенсъри, на множество фейк сайтове да обясняват как се измислят болните от коронавирус и че това е световна конспирация за подчинение на населението. Известни журналисти пишеха за страх, диктатура и как се отнемат свободи.

Опозицията домъкна слама, която се опитваше да подпали в лицето на полицаите, риба, която трябваше да вмирише вселената и една всеобща простотия, която трябваше да ни убеди, че служебен кабинет на нефелния президент ще се справи с управлението. Опозицията даваше за пример Швеция, в която, апропо, възрастните с Ковид кротко биваха оставяни да си умрат в леглата, за да не се претоварят болниците. Опозицията унищожи възможността за интелигентно и разумно обединяване на силите на политическия елит за овладяване на опасността. И кое беше по-важно за опозицията от солидарното справяне с кризата?!

По-важно беше да събори Борисов и то само 6 месеца преди изборите. Сега опозицията, която вдигаше юмрук и казваше, че няма вирус, драматично е яхнала предстоящите човешки трагедии. Всеки, който ще загине, не загива, защото вирусът е опасен, а защото правителството е виновно и избива народа. Има ли дори зрънце политическа, хуманна и обществена отговорност в това поведение на опозицията?! Не, няма. Както казва фантастичният Чоран: "Адам е бил начинаещ. Каин е нашият учител, той е истинският основател на расата ни." Точно, когато опозицията трябваше да покаже, колко е силна, интелигентна и пригодна за управление, тя деградира до напълно отвратителна, до политически абсурдна.

Интелигентността на силата или силата на интелигентността е демонстрация на дарение. Иначе примитивът винаги може да смачка това-онова, да разруши, да изтреби. Но светът е състоятелен и красив не заради примитивите.

(От фейсбук)