Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристиан Николов Снимка: Велислав Николов
Кристиан Николов Снимка: Велислав Николов

Кристиан Николов, убил Милен Цветков с джипа си, остава в ареста. Това решиха магистратите преди минути. Исканията на защитника му за "домашен арест" с електронна гривна не бяха уважени.

"Ще спазвам тази мярка за неотклонение и ще бъда на разположение на съда", каза в съдебната зала 22-годишният Кристиан Николов.

 Въпреки чистото съдебно минало и добрите характеристични данни, Николов е обществена опасност. Има опасност той да извърши друго престъпление, стана ясно в съда.

Николов е в ареста от април месец. Тогава джипът му, с висока скорост - 99 км в час в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен, докато чака в колата си на червен светофар край столичен мол. Минута след удара журналистът издъхна от травмите.

Според прокуратурата има достатъчно събрани доказателства - свидетелите, записите от камери и наркотиците в кръвта му. Джипът на Кристиан е бил технически изправен и той е имал възможност да го управлява и да спре преди удара. Имал е пряка видимост, видял е червения светофар и колата на Цветков пред него, сочат събраните доказателства по разследването.