Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатите в зала СНИМКА: Архив
Депутатите в зала СНИМКА: Архив

Опозицията бясна. А вие се коалирате с коронавируса, отвърнаха от ГЕРБ

Отцепниците от БСП се превърнаха в ябълката на раздора между управляващи и опозиция. Тяхното предложение независимите депутати да имат право на декларации от трибуната на парламента влезе като извънредна точка на заседанието в четвъртък и бе подкрепено от ГЕРБ и патриотите.

Договорка между управляващите и отцепниците за осигуряване на кворума за заседанията видяха левите в това. От ГЕРБ пък упрекнаха червените, че се “коалират с коронавируса”, като не се регистрират сутрин.

“Ролята на опозицията не е да отсъства, а активно да противодейства на управлението в полза на обществото. Нашите избиратели очакват от нас да приемем държавния бюджет”, каза социалистът отцепник Красимир Янков, който е вносител на предложението. Той разкритикува бившите си съпартийци, че отсъстват от залата сутрин.

“Нещо, което прилича на група, има правата на група и се държи като група, най-вероятно е група”, описа фактическия нов статут на бившите Филип Попов от БСП. И обяви, че най-големият кошмар за управляващите е БСП начело с Корнелия Нинова. Съпартиецът му Александър Симов пък представи искания на местни социалисти към отцелите се от БСП да напуснат парламента, защото не представят интерсите им повече.

“Официализиране на брак” - така нарече приемането на предложението червеният депутат Иван Иванов, а от ДПС предложиха предложението да се нарече “Проект за решение удавник за сламка се хваща”.

Хамид Хамид от ДПС попита БСП не е ли ли стара практика на ГЕРБ покупката на народни представители. “Може би ще отговорите, че раздаване на пари от джипката е разпад на демокрацията”, обърна се още той към левите.

“Искате да има предсрочни избори? Искате да дойдат едни хора, които убеждаваха всички, че ген. Мутафчийски ги лъже? Искате да няма кворум? В момента сте напът да влезете в коалиция с коронавируса. Не осъзнавате колко е безотговорно. Ако днес парламентът се саморазпусне, как ще организирате болниците, лекарите”, атакува левите Тома Биков.