Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С протест пред съдебната палатка във Враца в окръжния съд започна днес делото за убийството на Андреа Руменова от с. Галиче. Десетки жители на селото се събраха, за да поискат доживотен затвор за убиеца на момичето.

 Заради приетите мерки срещу коронавируса съдебното заседание е закрито, не бяха допуснати нито близки на убитото момиче, нито журналисти. Свидетелите по делото пък бяха викани пред съдебната палата и пропускани поединично.

По време на ръководеното от съдия Лидия Крумова заседание ще бъдат разпитани 18 свидетели, а процесът за бруталното убийство на 18-годишното момиче продължава и утре, когато съдебният състав ще изслуша още 6 свидетели и 9 вещи лица.

Андреа беше намерена мъртва в началото на тази година, а ден след убийството бе задържан като заподозрян 17-годишният тогава Аксел Олеков. Срещу подсъдимия Аксел сега са повдигнати четири обвинения.

Най-тежкото от тях е за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин. Още тогава хората от селото поискаха най-суровата присъда. С оглед факта, че извършителят обаче е бил непълнолетен, се очаква тя да е между 12 и 18 години затвор.

Убитата Андреа Руменова
Убитата Андреа Руменова