Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мнозина твърдят, че са виждали Снежния човек, но няма доказателства.
Мнозина твърдят, че са виждали Снежния човек, но няма доказателства.

Изпълнителите на „Лет ит би“ никога не са съществували, температурата на въздуха не се вдига

Китай „пусна“ коронавируса и новото поколение мобилни мрежи, за да ни подчини

В третото и четвъртото ниво на зависимост от конспирации вярвате в супероръжия, които ни унищожават или подчиняват                                                         

 

В третото и четвъртото ниво в класацията на конспирациите зависимостта от извъннаучното обяснение на събитията се задълбочава. Към едното спадат фантасмагорични теории от рода на това, че "Бийтълс" никога не са съществували. Че са подменени с двойници. "Доказателствата" са в снимките – някъде Пол Маккартни е най-висок от всички, при други – по-нисък. Разглеждат се формата и големината на зъбите, ушите и веждите. Има и още по-невероятни фантазии – че групата е създадена от илюминатите и в песните им се крият послания, чрез които да контролират почитателите си.

Вече навлезли в това дълбоко манипулативно ниво, вярвате, че Грета Тунберг е дошла от миналото, за да ни вразуми и да спаси Земята от катастрофалните климатични промени. Поводът е

снимка на дете отпреди 120 г.,

което има поразителна прилика с шведската ученичка, която снимка циркулира в интернет. Тя бе открита в архивите на университета във Вашингтон. Освен "Грета" на фотоса има още две деца, които работят в златна мина в Канада.

Много преди защитничката на екологията да се появи на бял свят, почитателите на Елвис Пресли продължават да смятат, че той е жив. И дори откриват "доказателства". Истината е, че би могъл да е сред нас, тъй като днес щеше да е на 85 г., ако през 1977 г. не беше починал от свръхдоза приспивателни, каквато е официалната причина за смъртта му.

Легендата за тайния инкогнито живот на Краля на рока върви вече повече от 40 години. През 90-те години се появяват негови "снимки". На едната от тях "той" е в инвалидна количка. "Претърпял" е инцидент. На друго място келнерка в ресторант разказва, че му "сервирала" храна в Лагуна бийч, Калифорния. Трети твърди, че Елвис е посетил дъщеря си Лиса-Мари Пресли в болницата, когато ражда второто си дете. Даже се "снимал" с по-голямото внуче.

И ако известните личности привличат вниманието на хиляди свои привърженици, които не искат да повярват, че са ги виждали, а вече ги няма, една друга заговорническа история таи само фантазии. Чудовището от Лох Нес. Има хора, които продават жилищата си и започват да нощуват край езерото с надеждата да уловят поне с поглед и да запечатат на снимка или видео митичния Неси. Търсят обяснение какво би могъл да е гигантът, за който местни жители твърдят, че са го виждали от 1930 г. насам.

Някои смятат, че е воден динозавър.

Други – че е гигантско влечуго. Според учените обаче езерото не е подходящо за живот за нито един от тези животински видове. За целта дори е направено изследване, публикувано в сп. "Лайв сайънс". И така въпросът дали си виждал Нети, вече звучи по-скоро пожелателно и конспиративно.

Има вярвания за съществуването и на други криптиди - митични същества. Предполага се, че ги има, но няма научно издържани доказателства в подкрепа на тази теза. Или се знае, че видовете са окончателно изчезнали, но очевидци твърдят, че са ги видели. Като например Йети – Снежният човек.

А дали може да се разчита на паметта на хората, които са били "отвличани" от извънземни? Мит ли са общувалите със земни жители зелени човечета? Под хипноза похитените си "припомнят" какво им се е случило.

Научно обяснение пак няма.

Разказват за медицински прегледи и особено на половите органи. Някои били предупреждавани да предадат на човечеството да не замърсява околната среда и че има опасност от ядрена война. Интересен е фактът, че подобни случаи намаляват в последните години.

За извънземните, освен че са отмъквали хора, се разпространяват и други слухове. Например че са построили емблематичния Стоунхендж. Никой друг не би могъл да се справи с подобна къртовска работа. Има много теории как са се появили мегалитните камъни във Великобритания, при това научни, но

много по-интересно звучи да са дело на пришълци.

Вярването във всички тези хипотези говори за пристрастяване към конспирациите, но не предизвиква проблем за обществото. При следващото ниво на теории за тайни заговори вече се отрича науката и затова е по-опасно, ако прекрачим границата му.

Тук според някои влиза идеята, че коронавирусът е лабораторно изобретение, че динозаврите никога не са съществували, че някой пуска кемтрейлс, за да ни трови, че 5G ще ни унищожи, че цели държави разработват и пускат болестни патогени, както и че натуралните масла

лекуват всички болести.

Ако вярвате, че самолетите оставят химически или биологични следи в небето, то вече сте в плен на предпоследното ниво на конспирации.

Никой не може да обясни защо познатите като кемтрейлс линии понякога траят по-дълго.
Никой не може да обясни защо познатите като кемтрейлс линии понякога траят по-дълго.
Оплакванията и запитванията за белите ивици са били толкова много, че Военновъздушните сили на САЩ официално заявяват, че теорията няма нищо общо с действителността и се налага да бъде опровергана от водещи институти.

Тези следи се дължат на конденза, но все още няма отговор защо през определени дни от годината те са далеч по-видими, отколкото през останалата част.

Привържениците на хипотезата обаче продължават да смятат, че кемтрейлс са нещо като супероръжие, с което се цели да се контролира броят на населението в света. Аргументите? Химическите агенти, които остават в небето след самолетите, причинявали дихателни и други здравни проблеми.

Звучи ли ви познато? Прилича ли ви на хипотезата, че коронавирусът е изкуствено създаден с цел да прочисти Земята от възрастните жители?

Нищо чудно - тя спада в същата графа на конспирации - предпоследната. Мистификацията за COVID-19 в момента е най-популярна заради непрекъснато увеличаващите се случаи на заболели в Европа и САЩ.

Защо учените твърдят, че SARS-CoV-2 има животински, а не лабораторен произход?

Отговорът се крие в генетичния материал и историята на вируса. 60% от познатите инфекциозни болести и 75% от всички нови болести при хората идват от животните. SARS-CoV-2 е най-новият от 7 други коронавируса, преминали от животни към хора.

Геномът на актуалния вирус е разчетен и публично оповестен хиляди пъти от учените. Те казват, че ако е бил изкуствено изобретен,

щеше да има следи от манипулация.

в данните, включително в "гръбнака" му, щяха да забележат вмъкнати или изтрити генетични елементи.

Това не е наблюдавано. Малко вероятно е да не е останал никакъв знак, че има редактирана ДНК.

Геномът на SARS-CoV-2 наподобява този на останалите коронавируси от прилепи, както и на тези от мравоядите. Разликите между тях показват естествени модели, типични за еволюцията на коронавирусите. Това предполага, че причинилият пандемията вирус е еволюирал от предишен коронавирус при диви животни.

А какво да кажем за истерията около 5G?

Въвеждането на 5G мрежата разбуни протести из цял свят.
Въвеждането на 5G мрежата разбуни протести из цял свят.

Ако сте убедени, че новото поколение интернет мрежа е виновно за COVID-19, сте свръхпристрастени към конспирациите. Логично е - и двете се появяват по едно и също време в Китай. Това дава възможност на любителите на заговорническите теории да се развихрят. В началото на годината имаше цяла кампания срещу мрежата.

"5G е инсталирана в Китай. 1 ноември 2019. Хората умират", написа певицата Кери Хилсън в туит пред своите 4,2 милиона последователи през март. Страхът от 5G се разрасна дотам, че хората започнаха

да разрушават мобилна инфраструктура.

Много европейци се опасяват, че ако позволят на Китай да доминира при въвеждането на новата мрежа в целия свят, ще я свърже с разузнавателните си служби и така ще получава информация за своите опоненти

и ще добие свръхсила.

Община Балчик дори забрани 5G на територията си за срок от една година. Ако вярвате в конспирацията за връзката на новата технология и COVID-19 или че ще ви подслушват чрез нея, нека ви светне оранжева лампичка, че нещата излизат извън контрол.

Същото се отнася и до теорията, че съществуват цели програми на правителствата да разработват патогенни организми, за да заразяват хората по света и по този начин да контролират прираста и да държат обикновените хора в страх и подчинение.

Нещо подобно е и идеята, че ваксините не са безопасни и ваксинацията е част от световния заговор. Всяка година въпросът за имунизацията на децата предизвиква безброй спорове. Въпреки че има изчисления, че това

предотвратява смъртта на 2,5 милиона души.

годишно в света. Нищо чудно, че движението на антиваксърите набира скорост. Те имат своите поддръжници и в научните среди. В авторитетното сп. "Лансет" през 1998 г. д-р Андрю Уейкфийлд публикува статия, че комбинираната ваксина против морбили, паротит и рубеола причинява аутизъм на децата. Впоследствие става ясно, че той е искал да патентова друга ваксина и е подбрал децата специално, за да подкрепи тезата си, съобщава Свободна Европа.

В момента се разпространяват всякакви слухове и за все още неготовите ваксини срещу COVID-19. Макар че официално никой не ги е пуснал в употреба.

Заради коронавируса забравихме глобалното затопляне.

През 2003 г. американски сенатор пръв обявява, че глобалното затопляне е мит.
През 2003 г. американски сенатор пръв обявява, че глобалното затопляне е мит.
Тук конспирациите са две – че изобщо го няма или че го има, но е причинено изкуствено от властите по идеологически и финансови причини. Първи изказва на глас съмнения в съществуването му американският сенатор Джеймс Инхоф от Оклахома. През 2003 г. от най-високата трибуна в САЩ той задава въпроса дали цялата истерия, страх и научни изследвания за човешка намеса при глобалното затопляне не са най-голямата измама, която съществува. И добавя, че по този начин някои световни политически лидери искат да бъдат лидери в глобален мащаб и

да управляват

света.

Авторитетното сп. "Нешънъл джиографик" провери фактите за 6 конспиративни теории, между които и глобалното затопляне. То констатира, че температурата на Земята продължава да се покачва и конкретните данни са документирани в много научни изследвания. Изменението в климата води до топене на ледниците, много растения цъфтят предварително, а миграционните трасета на птиците, рибите, бозайниците и насекомите се променят.

Дотук все още светеха оранжеви лампички. В петото, последно ниво на зависимост от конспирации човек вече губи почва под краката си и започва да вярва, че светът се управлява от таен елит.