Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Росен Плевнелиев гледа как свещеници бият камбаната, която дари на църквата в с. Българчево.
Росен Плевнелиев гледа как свещеници бият камбаната, която дари на църквата в с. Българчево.

"Не бива да бъде принизявана ролята на държавния глава. Държавният глава е призвание за цял живот. Президентът Плевнелиев остава за цял живот президент на Република България, а не министър-председател или кмет, или министър. Продължавам да служа на България по много смислени начини." Така коментира президентът Росен Плевнелиев слуховете, че е възможен следващ премиер. Той бе в благоевградското с. Българчево, където дари 120-килограмова камбана на строящата се черква "Св. Димитър" и обеща да помогне и за изграждане на покрива на храма.
Плевнелиев обясни, че сега, когато е по-свободен и няма протокол, може да казва "нещата в прав текст" и дори се чувствал по-полезен за България. "Продължавам да бъда посветен на европейското и демократично развитие на България, но нямам планове и няма да се връщам там, където бях", категоричен бе Плевнелиев.
Той коментира и отказа на КРИБ да бъде регистрирана като работодателска организация Българската организация на иновативните технологии.
"Асоциацията е един проект от бъдещето, уникална идея на млади, просветени и успели българи, които създадоха организация, обединяваща 28 клъстера, стъпила на основата на асоциацията на бизнес клъстерите, създадена през 2009 г. Инсинуации и неверни са твърдения, че президентът Плевнелиев едва ли не е ръководител на тази организация, че лобира по един или друг начин. Истината е, че аз съм почетен председател и създател на автомобилния клъстер, с което се гордея", обясни бившият държавен глава. Подчерта, че Автомобилният клъстер се е развил успешно и са създадени 65 хил. работни места в над 200 фабрики. "Но автомобилният клъстер е един от 28-те в работодателската органзация Брайт. Нямам нищо общо нито с управителния съвет, нито с начина, по който се вземат решения. Брайт отговаря на всички условия, не е нова асоциация, а стъпи на бизнес клъстерите. Очаквам комисията да си свърши работата и България да има 6-а по ред бизнес организация", изрази надежда той.
Коментира, че на фона на глобалната пандемия в света България стои добре. Не сме толкова зле на фона на много други държави. Призова за дисциплина и спазване на мерките.