Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съгласно заповед на министъра на здравеопазването и след анализ на 14-дневната заболямост от COVID-19 към 23 октомври, в област Ловеч е достигната стойност от 117,5 на 100 хил.души население. Със заповед на директора на РЗИ Ловеч, считано от 25 октомври се преустановява плановата оперативна дейност и се определя минимален брой легла за лечение на пациенти с COVID-19 не по-малко от 5% от общия брой легла в съответното лечебно заведение.

18 са диагностицираните нови положителни случаи за COVID-19 в областта, като 9 от тях са хоспитализирани с характерни оплаквания и белодробна находка в болнични лечебни заведения. Няма заболели под 19 години и преподаватели в учебни и детски заведения

В община Ловеч заболелите са шестима, от които 5 от Ловеч на различна възраст. Жена на 64 г. е хоспитализирана във ВМА София и жена на 85 г. от с. Малиново е хоспитализирана в СБАЛББ Троян. Останалите са на домашна изолация и лечение.

11 души са заболели в община Троян. 10 са от Троян и жена на 71 г. от с. Врабево.

Шест от тях са хоспитализирани в СБАЛББ Троян. Петима са контактни на положителен и съобщен случай в семейството.

Мъж на 59 г., пенсионер, от Априлци е хоспитализиран в СБАЛББ Троян, 1 контактно лице в семейството.

Установени са контактните лица от първи ред на новодиагностицираните случаи, които днес ще бъдат карантинирани и на база оценка на риска, изследвани.

Към 10 часа общо диагностицираните случай в областта са 238, от които 153 активни. Разликата от обявените в Информационния портал (16) 2 случая са за сметка на две лица, пренасочени към други области, за които беше съобщено в предходния ден.